Fransa alev alev, başkent abluka altında! Çiftçiler Paris'e giden tüm yolları kapattı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fransa’da hükümetin tarım politikalarına ve çevre düzenlemelerine tepki gösteren çiftçiler, ülkeyi yangın yerine çevirdi. Otoyolları kapatarak Paris'i abluka altına alan çiftçiler, büyük bir ateş yaktı.

Fransa mevcut politikaları nedeniyle büyük bir kaosa doğru ilerliyor. Fransa Başbakanı Borne'un istifasının ardından ülkede sular durulmuyor. Hükümetin tarım politikalarına ve çevre düzenlemelerine tepki gösteren çiftçiler, eylemlerini giderek büyütüyor. Bugün otoyolları kapatan çiftçileri Fransa'nın başkenti Paris'i abluka altına aldı.

ÇİFTÇİLER HÜKÜMETE KARŞI BASKIYI ARTIRDI

Avrupa’nın birçok ülkesinde çiftçiler eylemlerine devam ediyor. Bu eylemlerin en büyüğü Fransa'da taşanıyor. Hükümetin tarım politikalarına ve çevre düzenlemelerine tepki gösteren çiftçiler, taleplerinin yerine getirilmesi için baskıyı giderek artırdı. 

Fransa alev alev, başkent abluka altında! Çiftçiler Paris'e giden tüm yolları kapattı

ATEŞ YAKTILAR, KAMYONLARI YAĞMALADILAR

Çiftçiler, bugün traktörlerle Paris çevresindeki 4 otoyolda 8 noktada yolu kapattı. Bazı yollarda saman balyaları ile barikatlar kuran çiftçiler büyük bir yangın çıkardı. 

Gard vilayetine bağlı Nimes kentinde sanayi bölgesini ablukaya alarak büyük bir ateş yaktı. Çiftçiler başkent Paris'e giden gıda kamyonlarını yağmaladı.

FRANSA'DA ÇİFTÇİLER ÖFKELİ

Traktörleri ile eylem yapan çiftçiler "Öfkeli çiftçi", "Gençken hayalini kurardım, bugün ise ölüyorum", "Sessiz ölmeyeceğiz" yazılı pankartlar astı.

Protestoya destek veren bir çiftçi, "Bu çiftçilik için son savaş. Bu bir hayatta kalma meselesi" dedi.

Fransa alev alev, başkent abluka altında! Çiftçiler Paris'e giden tüm yolları kapattı

15 BİN POLİS VE JANDARMA MÜDAHALE ETTİ

Fransa hükümeti, çiftçilerin eylemine karşı 15 bin polis ve jandarmayı görevlendirdi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, güvenlik güçlerine protesto karşısında itidalli olmaları çağrısında bulunarak, çiftçileri ise stratejik noktalara müdahale etmemeleri konusunda uyardı.

Darmanin, "Hükümet binalarının, vergi dairelerinin, süpermarketlerin zarar görmesine veya yabancı ürünleri taşıyan kamyonların durdurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Darmanin, Paris'in belirli noktalarına zırhlı polis araçları konuşlandırıldığını açıkladı.

Fransa alev alev, başkent abluka altında! Çiftçiler Paris'e giden tüm yolları kapattı

ÇİFTÇİLER BELÇİKA'DA DA SOKAKTA

Belçikalı çiftçiler ise, ülkenin güneyindeki otoyolları kapatarak, traktörlerini başkent Brüksel'deki AB Parlamentosu yakınına park etti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...