Gazze'de 7 Ekim'den bu yana ilk! Mossad ve Hamas, ek insani yardım için anlaşmaya vardı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de 7 Ekim'den bu yana ilk! Mossad ve Hamas, ek insani yardım için anlaşmaya vardı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Katar Dışişleri Bakanlığı, Mossad ve Hamas ile gerçekleştirilen görüşmeler dahilinde İsrailli esirlere ilaç sağlanması durumunda Gazze’ye ek insani yardım sağlanması konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. İsrailli esirlere ilaç yardımı 7 Ekim'den bu yana ilk kez yapılmış olacak.

İsrail, 7 Ekim'den Hamas tünelleri olduğu iddasıyla hastane, okul, ibadethane gözetmeksizin bu yana Gazze'de ölüm yağdırıyor. 100 günü aşkın bir süredir Gazze'de gerçekleşen saldırılarda 24 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. Katar, Gazze'ye insani yardım için yeni anlaşmayı duyurdu.

İSRAİL VE HAMAS İNSANİ YARDIM İÇİN ANLAŞTI

Katar Dışişleri Bakanlığı, Katar arabuluculuğunda İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlere ihtiyaç duydukları ilaçların sağlanması karşılığında Gazze Şeridi'nde saldırılardan en çok etkilenen bölgelerdeki sivillere insani yardımların ulaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

İSRAİLLİ ESİRLERE İLAÇ GÖNDERİLECEK

Anlaşma İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklama ile doğrulandı. İsrail'den ypaılan açıklamada Katar ve İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad yetkilileri arasında yapılan görüşmer sonucunda, Katar ve İsrailli yetkililerin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de tutulan esirlere, İsrail'in ilaç göndermesi konusunda anlaştığı bildirildi.

İsrailli esirlere 7 Ekim'den bu yana ilk defa ilaç temin edileceği kaydedildi.

GAZZE'DEKİ ESİRLER

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenlerken, çok sayıda İsrailli de esir alınmıştı.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Gazze’deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Hamas'ın elinde 130'dan fazla İsrailli esirin daha olduğu tahmin ediliyor.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrailli esir Yossi Sharabi ile Itay Svirsky’nin İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava ve kara saldırılarında öldüğünü açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...