CANLI ANLATIM

Gazze'den son gelişmeler... ABD resmen duyurdu! Filistin'e 'insani yardım' adımı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'den son gelişmeler... ABD resmen duyurdu! Filistin'e 'insani yardım' adımı

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail’in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze’den acı haberler gelmeye devam ediyor. İsrail'in Deyr Balah kentine düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, Deyr Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi. Öte yandan, ABD insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması amacıyla Gazze'ye geçici liman inşası için gerekli malzemeleri taşıyan geminin Doğu Akdeniz'e gönderildiğini duyurdu. İşte Gazze'den son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • HAN YUNUS'TA ENKAZ ALTINDAKİ CANSIZ BEDENLER ÇIKARILIYOR
  • İsrail'de 730 akademisyen, hükümete Gazze'de açlığa karşı acil önlem çağrısı yaptı
  • TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE YARDIM AMACIYLA GÖNDERİLEN GEMİ MISIR'A ULAŞTI
  • FİLİSTİNLİLER PARAŞÜTLERLE GÖNDERİLEN YARDIMLARDAN ALABİLMEK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI
  • CAN KAYBI 31 BİNİ AŞTI
  • ABD'DEN GAZZE'YE YÜZER LİMAN
  • SALDIRILARDAN EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR
  • İSRAİL GECE BOYUNCA SALDIRDI
  • 10 BİN KANSER HASTASI ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA
  • İSRAİL ORDUSUNUN GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI DEVAM EDİYOR
  • BİDEN, İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU'NUN İSRAİL'E ARTIK FAYDADAN ÇOK ZARAR VERDİĞİNİ İFADE ETTİ
  • İRAN İLE KATAR DIŞİŞLERİ BAKANLARI "GAZZE'DEKİ GELİŞMELERİ" GÖRÜŞTÜ
  • MOSSAD İLE CIA ARASINDA 'GAZZE ŞERİDİ'NDE ATEŞKES' GÖRÜŞMESİ
  • ABD, GAZZE'YE BİR KEZ DAHA HAVADAN YARDIM BIRAKTI
  • İSRAİL, SİVİLLERİN SIĞINDIĞI EVLERİ VURDU: 14 ÖLÜ

10.03.2024 16:50

HAN YUNUS'TA ENKAZ ALTINDAKİ CANSIZ BEDENLER ÇIKARILIYOR

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde büyük bir yıkım bırakarak kısmen çekilmişti. Onlarca ev ve iş yeri ile altyapının enkaza döndüğü kentte Filistin Sivil Savunma ekipleri saldırılar nedeniyle enkaz altındaki cansız bedenleri çıkarmaya devam ediyor.

Gazze'den son gelişmeler... ABD resmen duyurdu! Filistin'e 'insani yardım' adımı - 1. Resim

Filistin Sivil Savunma görevlisi Hani Dabour, İsrail ordusunun Han Yunus'un Al-Amal, Japon ve Hollanda mahallelerinden çekilmesinin ardından onlarca cansız bedeni enkaz altından çıkardıklarını söyleyerek, "Cesetlerin çoğu çürümüş durumda. Hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor" dedi. Saldırılar nedeniyle altyapının hasar gördüğünü kaydeden Dabour, "Tahrip olan yollarda cansız bedenleri taşımakta zorlandık" ifadesini kullandı.


10.03.2024 16:02

İsrail'de 730 akademisyen, hükümete Gazze'de açlığa karşı acil önlem çağrısı yaptı

İsrail'de 730 akademisyen, Gazze'deki açlığa karşı acil önlem alınması için başlatılan imza kampanyasına destek verdi. Akademisyenler, "Gazze Şeridi’ndeki insani felaketin kontrolden çıkıp kitlesel ölümlere yol açmadan ve silinmez lekeye dönüşmeden açlığa karşı acil önlemler alması" için İsrail hükümetine çağrıda bulundu. Çağrıda, Gazze'de tutulan esirlerin serbest bırakılması gerektiğinin altı çizildi. İmza kampanyasına destek verenler arasında Tel Aviv Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ariel Porat ve İsrail Beşeri Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. David Harel’in de bulunduğu belirtildi.


10.03.2024 13:56

TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE YARDIM AMACIYLA GÖNDERİLEN GEMİ MISIR'A ULAŞTI

Gazze'ye ulaştırılması için Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan 2 bin 737 ton insani yardım malzemesi taşıyan 7. gemi Mısır'ın Ariş Limanı’na ulaştı.

"MARIN" adlı gemide, Türk Kızılay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bağışçılar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan işbirliğiyle temin edilen hazır yemek içerikli gıda kolileri, su, un, giyim, hijyen, çadır, uyku tulumu, battaniye, barınma malzemeleri, tıbbi ve bebek malzemeleri bulunuyor. Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ve Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Ariş Limanı'nda gazetecilere açıklamada bulundu.


10.03.2024 12:50

FİLİSTİNLİLER PARAŞÜTLERLE GÖNDERİLEN YARDIMLARDAN ALABİLMEK İÇİN BİRBİRİYLE YARIŞTI

Gazze'ye paraşütlerle gönderilen yardım malzemeleri Gazze'nin orta kesimindeki Yermuk Çarşısı içerisine düştü. Saldırılar sebebiyle aylardır yiyecek sıkıntısı yaşayan Filistinliler gönderilen yardım malzemelerinden alabilmek için birbiriyle yarıştı.


10.03.2024 11:55

🔴CAN KAYBI 31 BİNİ AŞTI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana 31 bin 45 Filistinlinin öldürüldüğünü, 72 bin 654 kişinin yaralandığını duyurdu.


10.03.2024 11:10

🔴ABD'DEN GAZZE'YE YÜZER LİMAN

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması amacıyla Gazze'ye geçici liman inşası için gerekli malzemeleri taşıyan geminin Doğu Akdeniz'e gönderildiğini duyurdu.

Gazze'den son gelişmeler... İsrail'in alçak saldırıları sürüyor! Kadın-çocuk demeden vurdular - 1. Resim

CENTCOM'un X sosyal medya platformu hesabından yapılan açıklamada, ABD donanmasına ait destek gemisi General Frank S. Besson'un geçici liman inşası için gereken malzemeleri taşıdığı bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye deniz yoluyla insani yardım sağlanacağını açıklamasının ardından 36 saat geçmeden geminin, 9 Mart’ta Virginia’daki Langley-Eustis Ortak Üssü'nden Doğu Akdeniz'e gitmek üzere ayrıldığı kaydedildi.


10.03.2024 11:03

SALDIRILARDAN EN ÇOK ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR

Gazze Şeridi'nde, açlık, susuzluk ve ilaca erişimin olmaması nedeniyle çocuklar hastalanıyor.

Gazze'den son gelişmeler... İsrail'in alçak saldırıları sürüyor! Kadın-çocuk demeden vurdular - 1. Resim

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinli 6 yaşındaki Fadi Al-Zant adlı çocuk sistik hastalığının tedavisi için ilaca erişiminin olmaması ve yetersiz beslenme nedeniyle Beyt Lahiya'daki Kemal Advan Hastanesi'nde zor şartlar içinde tedavi altına alındı.


10.03.2024 10:30

İSRAİL GECE BOYUNCA SALDIRDI

İsrail güçleri, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze'ye yönelik saldırılarına 156. gününde de devam ediyor. İsrail güçleri, Han Yunus'un güney bölgelerine ve Gazze Şeridi'nin ortasında yer alan Deyr el-Belah'ın doğusundaki El-Metahin, Ez-Zevaide ve Cuhr ed-Diyk mahallelerine peş peşe düzenlediği bombardımanlarla "yangın kuşağı" oluşturdu. Saldırılarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İsrail güçleri, Gazze'ye yönelik saldırılarında, kilometrelerce öteden sesi duyulabilecek normalden daha güçlü patlamalara ve yangına neden olan bomba ve füzeler kullanıyor. "Yangın kuşağı" olarak bilinen bu saldırlar, yerleşim yerlerinin yok edilmesine ve Gazzelilere karşı büyük katliamlar işlenmesine yol açıyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 30 bin 960 Filistinlinin öldürüldüğünü, 72 bin 524 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.


10.03.2024 10:05

10 BİN KANSER HASTASI ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA

Gazze’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle 10 bin kanser hastası ölümle karşı karşıya kaldı, 700 bin kişi bulaşıcı hastalığa yakalandı, 60 bin hamile kadın ve 350 bin kronik hasta risk altına girdi.


10.03.2024 07:00

İSRAİL ORDUSUNUN GAZZE ŞERİDİ'NE YÖNELİK SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Deyr Balah kentine düzenlediği saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Gazze'den son gelişmeler... İsrail'in alçak saldırıları sürüyor! Kadın-çocuk demeden vurdular - 1. Resim

Saldırı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar, Deyr Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirildi.


10.03.2024 06:30

BİDEN, İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU'NUN İSRAİL'E ARTIK FAYDADAN ÇOK ZARAR VERDİĞİNİ İFADE ETTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Refah'ın kendisi için bir "kırmızı çizgi" olduğunu belirterek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" söyledi.


09.03.2024 22:00

İRAN İLE KATAR DIŞİŞLERİ BAKANLARI "GAZZE'DEKİ GELİŞMELERİ" GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Gazze’deki gelişmeler ve bölgesel meseleleri görüştü.

Abdullahiyan ile Al Sani, Gazze’deki son gelişmeler ile "soykırımı" ayrıca Gazze halkına uygulanan ablukanın durdurulması için önerilen girişimleri ele alarak bunun için siyasi çabaların arttırılması gerektiğini vurguladı.


09.03.2024 21.30

MOSSAD İLE CIA ARASINDA 'GAZZE ŞERİDİ'NDE ATEŞKES' GÖRÜŞMESİ

İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Mossad Başkanı David Barnea ile CIA Başkanı William Burns’ün esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere bir araya geldiği belirtildi.

İsrail’in saldırılarının sürdüğü Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması üzerine gerçekleştirilen temaslar sürüyor. Ramazan ayı gelmeden bölgede ateşkes sağlanması çabaları henüz sonuca bağlanamazken bugün yeni bir görüşmenin haberi geldi. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Mossad Başkanı David Barnea ile CIA Başkanı William Burns’ün esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere bir araya geldiği belirtildi. Mossad tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada ise, “Arabulucularla temas ve işbirliği, süreç içerisinde oluşan boşlukları daraltmak ve anlaşmaya varmak için her zaman devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.


09.03.2024 20:30

ABD, GAZZE'YE BİR KEZ DAHA HAVADAN YARDIM BIRAKTI

ABD Gazze Şeridi’ne havadan yardım bırakmaya devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından bugün yapılan açıklamada, yerel saatle 14.18’de Gazze Şeridi’nin kuzeyine havadan insani yardım bırakıldığı belirtildi.

Gazze'den son gelişmeler... İsrail'in alçak saldırıları sürüyor! Kadın-çocuk demeden vurdular - 1. Resim

Ortak operasyonda insani yardım malzemelerinin havadan ulaştırılmasında uzmanlaşmış ABD askerlerinin yer aldığı aktarılan açıklamada, “ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 uçakları 41 bin 400'den fazla gıdayı ve 23 bin şişe içme suyunu Kuzey Gazze'ye bırakarak sivillerin kritik yardımlara erişimini sağladı. Bu hava teslimatları uzun süreli çabaların parçasıdır ve hava teslimatlarını sürdürmeyi planlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.


09.03.2024 20:20

İSRAİL, SİVİLLERİN SIĞINDIĞI EVLERİ VURDU: 14 ÖLÜ

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin sığındığı evlere düzenlediği saldırılarda 14 Filistinli hayatını kaybetti.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...