İngiltere Ukraynalıların konut sorununu çözmek için 150 milyon Sterlin'i gözden çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere Ukraynalıların konut sorununu çözmek için 150 milyon Sterlin'i gözden çıkardı

DÜNYA Haberleri

İngiltere, ülkeye gelen Ukraynalıların artık kendi evlerine yerleşebilmeleri için kesenin ağzını açtı. 150 milyon Sterlin'i gözden çıkaran İngiltere, bu paraların belediyeler aracılığıyla Ukraynalıların ev kiralamasına gideceğini açıkladı.

İngiltere hükümeti, Ukraynalıların kendi evlerine taşınmalarına yardımcı olacak 150 milyon Sterlinlik bir fon başlattı. Rusya'nın geçtiğimiz yıl Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana Homes for Ukraine programı kapsamında İngiltere'ye 124 binden fazla Ukraynalı yerleşti. 

Hükümetin açıkladı fon, Ukraynalı ailelerin özel kiralık konutlara yerleşmelerine ve iş bulmalarına yardımcı olmak için belediyelere gidecek. Ayrıca pek çok misafir, Birleşik Krallık'ta ikinci yıllarında olduğu için sponsorluk düzenlemelerine devam edecek.

The Guardian'ın haberine göre para, her ülkedeki Ukraynalıların sayısına göre bölünecek; İngiltere yaklaşık 109 milyon Sterlin, İskoçya 30 milyon Sterlin, Galler 8 milyon Sterlin ve Kuzey İrlanda 2 milyon Sterlin alacak.

AYDA 350 STERLİN ÖDEME

Ukraynalıları evlerinde ağırlayan kişiler ise ilk 12 ay boyunca aylık 350 Sterlin ve sonraki yıl ayda 500 Sterlin alacak. 

Öte yandan, geçtiğimiz Mart ayında Kızıl Haç birliği, birçok Ukraynalının uygunsuz konaklama yerlerinde kaldığı konusunda bir uyarıda bulunmuştu. 

İngiltere konut bakanı Felicity Buchan ise açıklanan yeni konut fonu hakkında şöyle konuştu:

"Birleşik Krallık, savaşın dehşetinden kaçanlara barınak sağlama konusunda onurlu bir geleneğe sahiptir. Bu ülkedeki ev sahiplerinin olağanüstü cömertliği sayesinde, 124 binden fazla Ukraynalı şimdi Birleşik Krallık'ta güvende."

"Ne yazık ki, Ukrayna'daki çatışma yakında sona erecek gibi görünmüyor, bu nedenle daha fazla insanı ev sahibi olmaya çağırıyoruz ve konukları uzun vadeli barınma konusunda desteklemek için belediyelere bu ek finansmanı sağlıyoruz."

Binlerce kişi kalıcı bir ev beklerken geçici barınma yerlerinde kalmaya devam ediyor. 

İngiltere'deki Ukraynalılar Derneği'nden Petro Rewko, konut fonunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

(Kaynak: The Guardian)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...