Almanya Başbakanı Scholz, Putin ile görüşecek: Ukrayna talebini yineleyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya Başbakanı Scholz, Putin ile görüşecek: Ukrayna talebini yineleyecek

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin ile daha önce de telefonda görüşen Almanya Başbakanı Scholz, tekrar bir görüşme gerçekleştirerek Rusya'nın askerlerini Ukrayna'da çekmesini söyleyecek.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, cumartesi günü yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın zamanda Rusya'nın askerlerini Ukrayna'da çekmesi için telefonda görüşeceklerini söyledi.

YENİDEN GÖRÜŞECEK

Scholz geçmişte de Putin'le telefonda görüştüğünü ve tekrar bir görüşme olacağını belirtti. 

"Bütün bu görüşmelerde, Rusya ile Ukrayna arasında adil barış müzakerelerinin gerçekleşmesinin bir şartı olduğu ve bu şartın Rusya'nın askerlerini geri çekmesi olduğu açık olmalı, bunun anlaşılması gerekiyor" dedi.

Ukrayna'nın uzun süredir beklenen karşı saldırısının başlayıp başlamadığı konusunda taraflar arasında fikir ayrılığı devam ederken çeşitli bölgelerde çatışmalar artıyor.

Ukrayna, Rus savunmasını aşarak işgal güçlerini kovmayı amaçlıyor. Karşı saldırının Almanya da dahil olmak üzere Batı ülkeleri tarafından eğitilen ve donatılan binlerce Ukrayna askerini içermesi bekleniyor.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...