İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamlarında 6 hafta geride kalırken İsrail'in dün esir takasına yeşil ışık yaktığı ve Hamas'tan cevap beklediği iddia edilmişti. 46 gündür beklenen haber geldi. İsrail ve Hamas rehine takasında anlaştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rehinelerin kademeli şekilde serbest bırakılacağını duyurdu.

Hamas'ın 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyon'nun ardından, İsrail eşi benzeri görülmemiş kanlı saldırılarla Gazze'de katliama başladı. Abluka altındaki şehirde, hastaneler, camiler, okullar vurulurken can kaybı 13 bini aştı. 

Günlerdir süren diplomatik temasların ardından nihayet esir takası ve ateşkes için İsrail'den açıklama geldi. 

'DOĞRU KARARI VERDİK'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rehine takasına  onay verildiğini belirterek "İsrail hükümeti bugün zor bir kararla karşı karşıya kaldı, ancak doğru kararı verdi." dedi.

REHİNELER AŞAMALAR HALİNDE SERBEST KALACAK

Netanyahu, Savaş Kabinesi'nin ardından yaptığı açıklamada, rehinelerin aşamalar halinde serbest bırakılacağını söyledi. İsrail Başbakanı, üzerinde konuşulan anlaşmanın, Kızılhaç'ın Hamas'ın elinde bulunan rehinelere ulaşarak gerekli tıbbi desteği sağlamasını da içerdiğini belirtti.

'ATEŞKESTE BİLE 'HAMAS'LA SAVAŞ DEVAM EDECEK'

Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden'ın anlaşmanın daha fazla rehineyi içerecek şekilde geliştirilmesine yardım ettiğini anlaşmanın savaşa devam etmesi için orduya da hazırlanma imkanı tanıyacağını vurguladı.

İsrail Başbakanı, Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes sağlanması halinde dahi Hamas'la savaşa devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

HAMAS'IN ELİNDE 239 ESİR VAR

İsrail’e göre, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...