Katar Emiri'nden İsrail'e sert çıkış! 'Bir soykırım işliyor'

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Katar Emiri'nden İsrail'e sert çıkış! 'Bir soykırım işliyor'

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde açılış konuşmasını yaptı. Al Thani, konuşmasında Gazze'deki korkunç duruma değinerek İsrail'in soykırım işlediğini açık bir dille ifade etti.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Gazze'de yaşananlara değinerek, "Bu İsrail tarafından işlenen bir soykırımdır" dedi.

İSRAİL'İ SERT BİR DİLLE KINADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün geldiği Katar'da temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü temasları kapsamında Doha'nın ev sahipliğinde düzenlenen Körfez ülkeleri liderlerinin de yer aldığı 44. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’ne katılıyor. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani, Gazze’de yaşananların İsrail tarafından gerçekleştirilen bir soykırım olduğunu dile getirerek, İsrail’i sert bir dille kınadı.

Katar Emiri'nden İsrail'e sert çıkış! 'Bir soykırım işliyor'

"UTANÇ VERİCİ BİR DURUM"

Al Thani, "İsrail işgal güçleri tüm siyasi, ahlaki ve insani değerleri ihlal etti. Bu, sistematik ve kasıtlı olarak masum, silahsız insanların öldürüldüğü bu iğrenç suçun işlenmesine izin vermek uluslararası toplum için rezil, utanç verici bir durum" ifadelerini kullandı.

"Bu İsrail tarafından işlenen bir soykırımdır" diyen Katar Emiri, Filistinlilerin haklı davalarındaki kararlı duruşundan ötürü takdir edilmesi gerektiğini dile getirerek, kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

Katar Emiri'nden İsrail'e sert çıkış! 'Bir soykırım işliyor'

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...