CANLI ANLATIM

Sağlık sisteminin çöktüğü Gazze'den korkutan haber: Bulaşıcı hastalık vakaları milyonu buldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in tam kuşatma altına aldığı Gazze'de insani şartların kötülüğü bulaşıcı hastalık vakalarını patlattı. İsrail ordusu tarafından sağlık kuruluşlarının hedef alındığı ve su krizinin de derinleştiği kentte yaklaşık bir milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildi.

Canlı Anlatım Özeti
  • Gazze Şeridi'ndeki Filistin
  • NETANYAHU ATEŞKESİ REDDETTİ!
  • CAN KAYBI YÜKSELDİ
  • YÜREK YAKAN ANLAR
  • İsrail güçleri
  • İsrail Ordu
  • İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKAN BEN-GVİR, RAMAZAN'DA MESCİD-İ AKSA'YA GİRİŞLERİN SINIRLANDIRILMASINI TALEP ETTİ
  • ATEŞKES MÜZAKERELERİ DEVAM EDİYOR
  • İSRAİL GAZZE'DE YÜZLERCE FİLİSTİNLİNİN TOPLU DEFNEDİLDİĞİ MEZARLIĞI BOMBALADI
  • HAMAS: ATEŞKES VE İSRAİL'İN GAZZE'DEN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA CİDDİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

2024-03-04 16:28:26

İsrail'in zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'nde çocuklar, gıda bulamadıkları için yemek zorunda kaldıkları hayvan yemlerinden zehirleniyor.


2024-03-04 16:31:07

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gazzelilere sağlık malzemesi taşıyan A400M tipi uçağın Ürdün’e ulaştığını duyurdu.


2024-03-04 15:28:27

Gazze Şeridi'ndeki Filistin 

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı İsrail işgali ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 1 milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini belirterek Birleşmiş Milletlere (BM) harekete geçme çağrısında bulundu.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarı bombaladılar! - 1. Resim


2024-03-04 13:35:30

NETANYAHU ATEŞKESİ REDDETTİ!

İsrail savaş kabinesinin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşması müzakerelerine devam etmek için Hamas'tan yerine getirmesini istediği "Gazze'de hayattaki İsrailli esirlerin ve birinci turda serbest bırakılacakların listesini teslim etmesi" şartını reddettiği bildirildi.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarı bombaladılar! - 1. Resim

2024-03-04 12:48:16

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da en az 55 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi.


2024-03-04 11:50:30

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında bulunan 1,5 milyon insanın sığındığı Refah kentinde Filistinli ailelere ait 2 evi bombaladı, saldırıda aralarında çocukların da olduğu 12 kişi hayatını kaybetti.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarı bombaladılar! - 2. Resim


2024-03-04 11:37:36

CAN KAYBI YÜKSELDİ

İsrail ordusunun, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 124 artarak 30 bin 534'e yükseldi.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarlığı bombaladılar! - 1. Resim


2024-03-04 10:31

GAZZE ŞERİDİ'NDE SU SIKINTISI DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik havadan ve karadan saldırıları 5 ayı aşkın bir süredir aralıksız devam ediyor. Gazze kentinin Zeitoun ile Derej Mahallelerindeki Filistinliler, yiyecek, içecek, barınma gibi sıkıntılarla birlikte hayata tutunmaya çalışıyor. Filistinliler su temin edebilmek için büyük sıkıntı çekiyor. Filistinliler, su ihtiyaçlarını bölgedeki az sayıda yeraltı su kaynakları ve mobil depolardan karşılıyor.


Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarlığı bombaladılar! - 2. Resim


2024-03-04 10:29

YÜREK YAKAN ANLAR

İsrail ordusunun Gazze'nin Refah kentindeki Madi, Garib ve Usfur ailelerine ait evleri bombalaması sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin naaşları, yakınları tarafından cenaze namazı kılınıp toprağa verilmek üzere Refah kentindeki En-Neccar Hastanesi morgundan alındı. Hayatını kaybedenlerin yakınları üzüntü yaşadı.


2024-03-04 10:05:41

İsrail güçleri

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Tubas kentine baskın düzenledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, ordudan özel bir birlik, kente baskın gerçekleştirerek, keskin nişancılarını binaların üzerine yerleştirdi.


2024-03-04 09:22:21

UÇAKLARLA YARDIM KOLİLERİ ATILDI

İsrail'in açlığa sürüklediği ve insani felakete neden olduğu Gazze Şeridi'nin kuzeyine uçaklarla "sınırlı miktarda" gıda yardımı bırakıldı.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarlığı bombaladılar! - 1. Resim

2024-03-04 06:55:26

İsrail Ordu

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari’nin ekibindeki personel arasında, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü savaş nedeniyle yaygın bir istifa dalgası yaşandığı bildirildi. İsrail’in Kanal 14 Televizyonunun haberinde, “Sözcü Hagari’nin ekibindeki iki numaralı isim Moran Katz ile bilgi sistemindeki çok sayıda yetkili, Gazze'deki savaş gerekçesiyle istifalarını sundu.” denildi.


2024-03-04 02:44:51

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKAN BEN-GVİR, RAMAZAN'DA MESCİD-İ AKSA'YA GİRİŞLERİN SINIRLANDIRILMASINI TALEP ETTİ

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ramazan ayında işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya girecek Müslüman sayısının sınırlandırılması talebinde bulundu. Ben-Gvir’in dün Komiser Shabtai ile yaptığı toplantıda, Mescid-i Aksa'da ibadet eden Müslümanların sayısını sadece birkaç bin ile sınırlamanın doğru olduğunu savunduğu aktarılan haberde, polisin “karışıklık çıkması durumunda hızlı bir şekilde müdahale edebileceğini” söylediği belirtildi. Haberde, “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bugün, Mescid-i Aksa'da Ramazan ayı boyunca kısıtlamalar konusunda Ben Gvir, Shabtai, ordu ve istihbarat yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapması bekleniyor.” denildi.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarlığı bombaladılar! - 2. Resim


2024-03-04 01:18:14

ATEŞKES MÜZAKERELERİ DEVAM EDİYOR

Kahire’de yürütülen Gazze’de ateşkes müzakereleri bugün devam edecek

Mısır, Katar, Hamas hareketi ve ABD’nin katılımıyla Kahire’de yürütülen, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanmasına yönelik müzakerelerin bugün (pazartesi) devam edeceği bildirildi.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarlığı bombaladılar! - 3. Resim


2024-03-04 00:25:35

İSRAİL GAZZE'DE YÜZLERCE FİLİSTİNLİNİN TOPLU DEFNEDİLDİĞİ MEZARLIĞI BOMBALADI

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda daha önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin toplu olarak defnedildiği bir mezarlığı bombaladı. Kahlut, bombardımanın etkisiyle burada gömülü olan naaşların toprak altından çıktığını ifade ederek, sivil savunma ekiplerinin, naaşları yeniden defnetmek için yoğun çaba gösterdiğini bildirdi. Aylardır devam eden katliamda öldürülen binlerce insan için mezarlıklarda yer bulamayan Gazze halkı cenazelerini toplu mezarlara gömmek zorunda kalıyor.

Ölmek de İsrail zulmünü durdurmaya yetmedi... Toplu mezarlığı bombaladılar! - 4. Resim


2024-03-04 23:30:58

HAMAS: ATEŞKES VE İSRAİL'İN GAZZE'DEN ÇEKİLMESİ KONUSUNDA CİDDİ ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Hamas'tan ismini açıklamak istemeyen bir yetkili, Hamas heyetinin, Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiğini ve Paris'teki müzakerelerde gündeme gelen öneriyle ilgili Mısırlı ve Katarlı yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Hamas'ın, ateşkes ve İsrail askerlerinin Gazze'nin tamamından çekilmesini sağlayacak bir anlaşmaya varılması için ciddi bir şekilde çalıştığını kaydeden yetkili, anlaşmanın yapılacağı tarihin netleşmediğini aktardı.


 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...