MTV ve KDV'de artış olacak mı? Bakan Şimşek'ten canlı yayında net mesaj

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında vergilere zam iddialarına cevap verdi. Bakan Şimşek enflasyon rakamı öncesi yaptığı açıklamada vergilerin genel oranlarında bir artış olmayacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonu tek haneye indirme hedeflerinin bulunduğunu ancak şu anda fiyat istikrarından uzak olunduğu söyleyen Mehmet Şimşek, "İkinci hedefimiz borç oranını yüzde 40 seviyesinin altında kalıcı olarak tutmak" dedi.

Üçüncü hedefin sürdürülebilir cari açık olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, "Bu hedeflere ulaşmada bize ayak bağı olan kur korumalıdan çıkış hedefimiz var. Burada piyasaları bozmadan kademeli çıkış hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

VERGİ ARTIŞI İDDİALARINA YANIT

vergilerde artış iddialarına ilişkin açıklama yapan Şimşek, "Vergilerin genel oranlarında yükseliş olmayacak" diyerek "Maliye politikası tarafında enflasyonu yükseltecek bir adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Vatandaşa ve iş dünyasına bir sürpriz yapılmayacağını ifade eden Mehmet Şimşek, "OVP'deki vizyon neyse onu uygulayacağız. Orada vergi istisnalarını gözden geçireceğiz diyor. KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi genel oranlarında artış olmayacak. MTV'de bir düzenleme olmayacak" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...