Gazze'de ateşkese İsrail'den engel! Kahire'ye heyet göndermeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de ateşkese İsrail'den engel! Kahire'ye heyet göndermeyecek

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı

Gazze'de Ramazan ayı öncesinde ateşkes anlaşması sağlanmasına yönelik çabalar sürerken, İsrail anlaşmaya engel olmaya devam ediyor. Kahire'de yapılması planlanan İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes görüşmelerine Tel Aviv yönetiminin heyet göndermeyeceği öne sürüldü.

7 Ekim'den bu yana 45 km karelik alanda katliam yapan İsrail, insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik acımasız saldırılarını sürdürüyor. Ramazan ayı öncesinde açlık ve kıtlıkla mücadele eden Gazze'de binlerce Filistinli ateşkes görüşmelerinin sonuçlanmasını bekliyor. Ancak İsrail bir kez daha ateşkese engele olmaya hazırlanıyor. İsrail basının iddialarına göre Tel Aviv yönetimi Kahire görüşmelerine heyet göndermeyecek.

İSRAİL HEYET GÖNDERMEYECEK

İsrail ile Hamas arasında ABD, Katar ve Mısır arabuluculuğunda devam eden esir takası ve ateşkes anlaşması görüşmeleri devam ediyor.

Hamas heyeti bugün görüşmelerin gerçekleştirilmesinin beklendiği Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmişti. İsrail tarafının ise hayatta olan esirlerin tam listesinin verilmemesi durumunda Kahire’ye heyet göndermeyeceğine ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. İsrail’in önde gelen medya kuruluşlarından biri olan The Times Of Israel’in üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Hamas’ın hayatta olan esirlerin listesini vermeyi reddettiği ve Tel Aviv yönetiminin Kahire’ye heyet göndermeyeceği iddia edildi. İsrail’in en eski gazetelerinden Haaretz ise, Hamas’ın cevabının Katar aracılığıyla İsrailli yetkililere iletildiğini belirtti.

HAMAS ATEŞKES İÇİN SAAT VERMİŞTİ

Hamas heyetinin Mısır’ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen görüşmelerde İsrail'in talepleri kabul etmesi durumunda Gazze'de 24 ila 48 saat içinde ateşkesin sağlanabileceğini duyurmuştu. Adı açıklanmayan yetkili, “İsrail, yerinden edilmiş Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyine dönmesi ve insani yardımın artırılması gibi Hamas'ın taleplerini kabul etmesi durumunda önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde bir ateşkes sağlanması mümkün” dedi.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...