Bedelli askerlik cep yakacak, 40 bin TL birden zamlanacak!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bedelli askerlik cep yakacak, 40 bin TL birden zamlanacak!

Ekonomi Haberleri

Bedelli askerlik ücretleri Temmuz ayında düzenleme yapılacak memur maaşlarıyla birlikte zamlanacak. Son olarak 104 bin TL'ye çıkan bedelli askerlik ücretinin yüzde 35 zamla 140 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Asgari ücrete yapılan zam sonrasında memur maaşlarına da Temmuz ayında düzenleme geliyor. Bayram sonrasında meclise gelmesi beklenen zam düzenlemesiyle askerlik çağına gelen binlerce genci yakından ilgilendiren bedelli askerlik ücretlerine de zam gelecek. 4 yıl önce yasalaşan ve memur maaşlarına endekslenen bedelli askerlik ücretinin yüzde 35 civarında zamlanması bekleniyor.

140 BİN TL'Yİ AŞACAK!

Bedelli askerlik tutarı ocak ayında 80 bin 64 liradan 104 bin 84 lira 16 kuruşa çıkarılmıştı. Bedelli askerlik ücretinin Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam sonrasında yüzde 35 zamla 140 bin TL'yi aşması bekleniyor.

Öte yandan 7179 sayılı Askere Alma Kanunu'na göre, bedelli askerlik için ödenecek ücret 240 bin gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunuyor. Bu rakam da her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor. 2019 Haziran’ında yasalaşan kanunda ilk tutar 31 bin 343 TL olarak belirlenmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...