Piyasalarda bayram molası! Dolar ve gram altın zirveden geri döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Piyasalarda bayram molası! Dolar ve gram altın zirveden geri döndü

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nın kararıyla tetiklenen dolar ve gram altın piyasaların bayram molasına çıktığı gün rekor seviyelerini yeniledi. Tarihi zirveleri gören dolar ve gram altın ardından düşüşe geçti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  açıkladığı politika faizi kararının ardından tüm piyasalarda ibre yukarıya döndü. Döviz ve emtialar iki gün içinde tarihi zirvelere çıktı. Karar sonrasında dolar 26 TL'yi, gram altın ise 1600 TL'yi aştı. Euro ise 29 TL'yi zorladı. Kurban Bayramı'nın arefe gününde dolar ve gram altın yeniden rekor tazeledi. Zirveyi gören dolar ve gram altın daha sonra düşüşe geçti.

PİYASALARDA BAYRAM MOLASI

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışını sürdürüyor. Yurt içinde ise bugün arife günü olması dolayısıyla piyasalar yarım gün işleme açık olacak.

DOLAR KURUNDA YENİ REKOR

Dün öğle saatlerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 26 TL'yi gören Dolar/TL kuru, bugün zirveyi bir basamak daha yukarıya taşıdı. Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslar arası piyasalarda 26,20 TL'yi gören dolar, açılışta düşüşe geçti. Saat 10.00 itibarıyla rengini kırmızıya çeviren Dolar/TL, yüzde 0.67 düşüşle 25.80 seviyesine geri çekildi.

Dolar kuruna eşlik eden Euro ise yeni zirvesini 28,56 TL'ye yükseltti. Euro/TL, aynı dakikalarda yüzde 0,49 kayıpla 28.22 TL'de işlem gördü. 

GÜNCEL DÖVİZ  KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DOLAR GRAM ALTIN'A DESTEK ÇIKTI

Dolar kurundaki yükselişten destek alan gram altın zirveyi 1621 TL'ye çıkardı. Kurban Bayramı dolayısıyla sakinleyen piyasalarda altının gramı 1600 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Kapalı Çarşı'da ise gram altın 1630 TL'den fiyatlanıyor.

Çeyrek altın 2635 TL'den, yarım altın 5279 TL'den, Cumhuriyet altını ise 10757 TL'den işlem görüyor.

GÜNCEL GRAM ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...