Anayasa Mahkemesi 37 maddenin ardından Cumhurbaşkanlığı CİMER kararnamesini de kısmen iptal etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Anayasa Mahkemesi 37 maddenin ardından Cumhurbaşkanlığı CİMER kararnamesini de kısmen iptal etti

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kararnamesinde yer alan 37 düzenleme arasında CİMER'in usul ve esaslarının belirlenmesi de yer aldı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhurbaşkanlığı ile bakanlıkların teşkilatlarını düzenleyen ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk düzenlemesi olan 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne ilişkin 37 ayrı iptal kararına imza attı.

CİMER KARARNAMESİ DE KISMEN İPTAL EDİLDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre iptal kararları arasında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nin (CİMER) usul ve esaslarının belirlenmesine ilişkin olan 14 sayılı İletişim Başkanlığı Teşkilatı hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 3. maddesinin 3. fıkrası da yer aldı.

Söz konusu fıkra; yurttaşların talep ve şikayetlerini iletmesi amacıyla kurulan CİMER'in usul ve esaslarının Cumhurbaşkanlığı'nca çıkarılacak olan yönetmelikle belirlenemeyeceği gerekçesiyle iptal edildi.

Karar, 9 ay sonra yürürlüğe girecek.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...