Toplu mezar bulundu! 4 bin çöp torbasının içinden insan kalıntıları çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Toplu mezar bulundu! 4 bin çöp torbasının içinden insan kalıntıları çıktı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kolombiya'nın Kuzey Santander yönetim bölgesinde, toplu mezarda çöp torbaları içinde 1.086 kişiye ait kalıntılar bulundu.

Ulusal basında çıkan habere göre, Cucuta kentindeki merkez mezarlıkta kazı yapan görevliler toplu mezar tespit etti.

4 BİN ÇÖP TORBASININ İÇİNDEN ÇIKTI

Yapılan incelemelerde 4 bin çöp torbasının içinde 1.086 kişiye ait kalıntılar olduğu belirlendi. Kayıp Kişileri Arama Birimi (UBPD) ve Özel Barış Yargısından (JEP) yapılan açıklamada, bulunan insan kalıntılarının "büyük ihtimalle" çatışma döneminde kaybolan kişilere ait olduğu kaydedildi.

Toplu mezar bulundu! 4 bin çöp torbasının içinden insan kalıntıları çıktı - 1. Resim

JEP Yargıcı Maria del Pilar Valencia da açıklamasında, durumun "dehşet verici" olduğunu ve kapsamlı soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.

KAYIP KİŞİLERE AİT

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ise sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında, Cucuta'daki kalıntıların kaybolan kişilere ait olduğunu belirterek, "Bu, Kolombiya halkının maruz kaldığı toplu katliamın göstergesi gibi duruyor." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...