Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Radman ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Radman ile görüştü

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, resmi ziyaretler kapsamında Türkiye'de bulunan Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Radman ile bir araya geldi. Görüşmede Bosna-Hersek, Balkanlar ve Ortadoğu'daki gelişmeler ele alındı. 

Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman, resmi ziyaretler kapsamında Türkiye'ye geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tarafından ağırlanan Radman, daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat ile bir araya geldi. 

Oktay, Meclis'te gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile Hırvatistan arasında üst düzeyde seyreden ilişkileri her geçen gün geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET EDECEK

Hırvatistan'ın, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Türkiye'nin yanında yer aldığını dile getiren Oktay, Radman'ın depremden etkilenen Adıyaman'ı da ziyaret edeceğini söyledi.

Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Radman ile görüştü

BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

Oktay, görüşmede Bosna-Hersek, Balkanlar ve Ortadoğu'daki gelişmeleri ele alındı. 

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Radman ile görüştü

BAKAN FİDAN'LA ORTAK BASIN TOPLANTISI

Öte yandan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da öğlen saatlerinde Hırvat mevkidaşı Grlic Radman ile Ankara'daki Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nda görüştü.

Baş başa ve heyetler arasında bir görüşme gerçekleştiren iki mevkidaş daha sonra kameralar karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Hırvat Bakan Radman, "Bizim için Türkiye (AB'ye) aday ülkedir ve AB'nin anahtar partneri olarak kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan, Gazze konusuda uluslararası toplumu kalıcı ateşkes çabalarına ciddiyetle destek olmaya davet etti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...