İmamoğlu'nun canlı yayın davetine Kurum'dan jet cevap

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile rakibi Murat Kurum arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Her iki isimde 31 Mart'ta sandıktan galip çıkmak için çalışmalarını sürdürürken, İmamoğlu'ndan Kurum'a sürpriz bir davet geldi. İmamoğlu, "Murat Kurum'la bir TV programına katılır mısınız?" sorusuna "Tereddütsüz olumlu karşılarım" cevabını verdi. Kurum ise daveti samimi bulmadığını söyledi.

Türkiye yerel seçimlere giderken özellikle İstanbul için kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum arasında ciddi bir yarış var. Her iki isim de çalışmalarını hızla sürdürürken İmamoğlu'ndan Kurum'a sürpriz bir davet geldi.

İMAMOĞLU'NDAN CANLI YAYIN DAVETİ

Fenerbahçe Spor Kulübü'nü ziyaret eden İmamoğlu, Ali Koç ile baş başa yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. “Dün bir televizyon programında rakibinize bir televizyon programında karşı karşıya gelip gelmek istemediği soruldu. Karşılıklı projelerin konuşmak adına böyle bir programa nasıl bakarsınız? Bir davetiniz var mı sayın Kurum’a?” sorusuna cevap veren İmamoğlu, olumlu karşılayacağını söyledi. 

İmamoğlu, "Elbette bir arada olmaktan ve konuşmaktan, İstanbul'u paylaşmaktan, İstanbul'la ilgili karşılıklı yorum yapmaktan her zaman mutlu olmuşuzdur. Bunu değerli bulmuşuzdur. Elbette ki medeni bir ülkede, medeni bir şehirde, medeniyetin beşiği  İstanbul'da, İstanbul için  bir süreç ve yarış oluyorsa böylesi bir ortama ben elbette ki evet derim. Tereddütsüz olumlu karşılarım. Tabii ki ona göre ortam, ona göre koşullar teknik insanlar tarafından konuşulur. Benim için tartışılacak bir tarafı yok." ifadelerini kullandı. 

KURUM'DAN CEVAP GECİKMEDİ

İmamoğlu'nun davetine Kurum'dan hızlı bir cevap geldi. Spor ve sanat camiası ile buluşması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurum, "Daveti samimi değil. Ekrem Bey'in İstanbul'u özne olarak görmesi gerekir" dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Z b 1 Mart 2024 14:43

Davate icabet etmeklazım

Sonraki Haber Yükleniyor...