Antalya'da afet bölgesi ilan edilen 4 ilçe belli oldu İşte o ilçeler!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Antalya'da afet bölgesi ilan edilen 4 ilçe belli oldu İşte o ilçeler!

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Antalya'da 4 ilçe afet bölgesi ilan edildi. Aşırı yağış ve fırtınalar da bir kişi hayatını kaybetti ve pek çok bina zarar gördü. Ardından Bakan Yerlikaya Antalya'da 4 ilçenin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. Antalya'da Afet bölgesi ilan edilen ilçeler hangileri, neden afet bölgesi ilan edildi. İşte, detaylar...

Antalya'da afet bölgesi ilan edilen 4 ilçe belli oldu İşte o ilçeler haberimizde yer alıyor. Antalya neden afet bölgesi ilan edildi, hangi ilçeler merak ediliyor. Detaylar haberimizde...

ANTALYA'DA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEN İLLER HANGİLERİ?

İçişleri Bakanı Ali Yerlika, Antalya'nın Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçelerinde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. 12-13 Şubat tarihlerinde Antalya'da meydana gelen aşırı yağış ve sel sonrası su baskınları ve taşkınlar meydana gelmişi. Bakan Yerlikaya X platformu üzerinden, Afet Bölgesi ilan edilen Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçelerinde 505 işyeri ve 2 bin 261 konut eşya zararının telafisi ve acil ihtiyaçların karşılanması için AFAD aracılığıyla Antalya Valiliğine 92 Milyon TL Acil Destek Ödemesi gönderildiğini açıkladı. 

ANTALYA NEDEN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ?

Antalya'da 12 ve 13 Şubat tarihlerinde yaşanan aşırı yağış ve fırtına sebebiyle pek çok iş yeri ve konut zarar gördü.  47 yaşındaki Halil Yıldız  Antalya'daki şiddetli yağışlarda alt geçitte aracının içinde mahsur kalarak hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...