Melek Mosso krizi nedeniyle görevinden ayrılmıştı: Cüneyt Yüksel, Tekirdağ'ın adayı oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Melek Mosso krizi nedeniyle görevinden ayrılmıştı: Cüneyt Yüksel, Tekirdağ'ın adayı oldu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Tartışmalı Melek Mosso konseri sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, görevinden ayrılmıştı. Yüksel, yerel seçimlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yarışacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Tekirdağ Valiliği önündeki Hükümet Caddesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Erdoğan, burada il ve ilçe belediye başkan adaylarını da tanıttı. Adaylar arasında dikkat çeken bir isim de yer alıyordu.

Tekirdağ'da tepki çeken Melek Mosso konserinin ardından görevinden 'feragat ettiğini' açıklayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Cumhur İttifakı'nın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

NE OLMUŞTU?

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi'nin 2023 yılında 57'ncisini düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali'nin son gününde şarkıcı Melek Mosso sahne almıştı.

Mosso, bir sokak röportajında AK Parti seçmeni bir kadına küfür eden “morlu teyze”nin giyimine benzer bir giyimle oy kullanmaya gideceğini “seçim kombinim hazır” mesajıyla paylaşmıştı. Konserin iptal edilmesi çağrıları yapılmış ancak konser iptal edilmemişti. 

Melek Mosso krizi nedeniyle görevinden ayrılmıştı: Cüneyt Yüksel, Tekirdağ'ın adayı oldu

Mosso, son yıllarda yaptığı açıklamalar nedeniyle sahnede özür dilerken, konseri düzenleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel tepki çekmişti.

Kısa süre sonra Cüneyt Yüksel, Melek Mosso konseri düzenlemesiyle artan eleştirilerin ardından bir açıklama yaparak özür dilemiş ve görevden 'feragat ettiğini' duyurmuştu. 

Melek Mosso krizi nedeniyle görevinden ayrılmıştı: Cüneyt Yüksel, Tekirdağ'ın adayı oldu

Yüksel açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Konserde sanatçının özür dilemesi sonrasında anlık olarak yaşananların, teşkilatlarımızın hassasiyetlerine dokunmuş olması dolayısıyla, canımdan aziz bildiğim milletimden özür dileyerek; Cumhurbaşkanımızın, büyük ve güçlü Türkiye hedefi ile ortaya koyduğu 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunda, daha fazla ülkemin gündemini meşgul etmemek adına, onurla hizmet ettiğim Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevimden feragat ettiğimin bilinmesini isterim. Esas olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlete ve millete sadakatle hizmet etmek, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yüksel’in yerine Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar göreve getirilmişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...