Özgecan Aslan ölümünün 9. yıldönümünde unutulmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Özgecan Aslan ölümünün 9. yıldönümünde unutulmadı

Güncel Haberleri  / Ajanslar

Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan ölümünün yıl dönümünde anılıyor. Anne Songül ve baba Mehmet Aslan ile vatandaşlar genç kızın kabrine çiçek bıraktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı da Aslan'ı ölüm yıl dönümünde anarak "Antalya Özgecen Aslan Gençlik Merkezimizde onun güzel adını yaşatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kaydetti.

Türkiye 11 Şubat 2015'te kan donduran bir cinayete tanık oldu. Mersin'in Tarsus ilçesinde 9 yıl önce okuldan çıkarak evine dönmek için bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın yüreklerdeki acısı tazeliğini koruyor.

Genç kızın ölüm yıl dönümünde anma mesajı yayımlayan kurumlardan biri de Gençlik ve Spor Bakanlığı oldu. Aslan'ın adının gençlik merkezinde yaşatıldığı ifadelerini kullanan kurum sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Ömrünün baharında hayattan koparılan gencecik fidan Özgecan Aslan'ı vefatının dokuzuncu yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. 

Binlerce gencimize hizmet verdiğimiz Antalya Özgecen Aslan Gençlik Merkezimizde onun güzel adını yaşatmaya devam edeceğiz.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Anne Songül ve baba Mehmet Aslan, Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te 19 yaşındayken öldürülen kızlarının Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki melek figürlü anıt mezarını ziyaret etti.

Aile yakınları ve vatandaşların da katıldığı programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Katılımcılar, mezara çiçek bıraktı.

Özgecan Aslan ölümünün 9. yıldönümünde unutulmadı

Baba Mehmet Aslan, gazetecilere, Özgecan'ın, kalbi ve vicdanı olan her anne babanın kızı olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Aslan, "Kadına şiddetin bitmesi için insanların okuması, düşünmesi, hikmete varması lazım." dedi.

Özgecan Aslan ölümünün 9. yıldönümünde unutulmadı

Anne Songül Aslan da acılarının taze olduğunu vurgulayarak, "Allah kimsenin başına vermesin. Devletimizden bu konulara el atmasını istiyoruz. Özge'mden sonra 5 bin kadın öldürüldü. Kimsenin evladı böyle olsun istemiyorum. Çok acı bir durum, ölene kadar unutulmaz." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen Özgecan Aslan, kadına yönelik şiddetle mücadelenin simgesi haline gelmişti.

Tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cinayetin faili Ahmet Suphi Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunda bir mahkum tarafından 11 Nisan 2016'da öldürülmüştü.

Cinayeti işlediğini itiraf eden Suphi Altındöken ve ona cinayette yardım eden babası ise Tarsus'un zengin ailelerinden biriydi. Kuyumculuk işlerinde iflas ettikten sonra baba ve oğul minibüs şoförlüğü yapmaya başladılar. Baba Necmettin Altındöken'in de olaydan önce polis kayıtlarında kaçakçılıktan sabıkası olduğu ve kısa süre önce bir trafik kazasına karıştığı belirlendi.

ÖZGECAN ASLAN'IN YAŞAM ÖYKÜSÜ

Özgecan Aslan, Mersin'de 22 Ekim 1995 tarihinde, aslen Tuncelili bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde okumaktaydı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...