Süleyman Soylu'dan Ali Babacan'a çok sert BAYKAR tepkisi: Ya ajandır, ya haindir, ya embesildir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Süleyman Soylu'dan Ali Babacan'a çok sert BAYKAR tepkisi: Ya ajandır, ya haindir, ya embesildir

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BAYKAR'ı hedef alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a sert tepki gösterdi. Soylu, "Bayraktar İHA, dünyanın önünde selam durduğu oyun değiştiricidir. Saldıranlar ya ajandır, ya haindir, ya embesildir" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ürettiği yerli ve milli savunma sanayii araçlarıyla sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken ve övgüleri toplayan BAYKAR'ı hedef aldı. Babacan, BAYKAR ile ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" cevabını verdi. 

Bu açıklama sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan çok sert paylaşımlar geldi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Ordumuza kimyasal silah iftirası atan bir kişiye "Geçmiş olsun" diyebilen, bu sıfatların hepsini üzerinde taşır. Amerika'nın çocukları, Çaresiz zübükler..." dedi.

"SALDIRANLAR YA AJANDIR, YA HAİNDİR..."

Bakan Soylu'nun paylaşımının tamamı şu şekilde:

İnsansız hava araçları Türkiye'nin terörle mücadele tarihini değiştirdi. Hele Bayraktar İHA, dünyanın önünde selam durduğu oyun değiştirici bir mucizedir. Saldıranlar, Ya ajandır, Ya haindir, Ya embesildir... Ordumuza kimyasal silah iftirası atan bir kişiye "Geçmiş olsun" diyebilen, bu sıfatların hepsini üzerinde taşır. Amerika'nın çocukları, Çaresiz zübükler...

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1614551327874359297

HALUK BAYRAKTAR: MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Babacan'ın açıklamalarına Baykar CEO'su Haluk Bayraktar'dan da cevap geldi. Açıklamasına, "Sn. Babacan, BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz"sözleriyle başlayan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı: "Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75’ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3’ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız.''

ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR

Bayraktar sözlerinin devamında, ''Devlet kaynakları firmamıza akıtılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık. Banka kredisi dahi kullanmadık. Tüm projelerimizde olduğu gibi en son AKINCI ve KIZILELMA’yı da öz kaynaklarımızla geliştirdik. Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz. Kaportacılıkla, Hacı Murat arabalarla paradigma dönüştüren Milli SİHA’ların farkını TEKNOFEST’e gelen çocuklar size anlatabilir. Fitne fesat odakları yerine onlara kulak vermeniz hakikati duymanızı sağlar. Özür dilemek erdemdir. Erdemli olmayı deneyin...'' ifadelerine yer verdi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...