‘Ortak imza’ya tepki masada krize yol açtı! Önce Karamollaoğlu ve Babacan, şimdi de Davutoğlu...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
‘Ortak imza’ya tepki masada krize yol açtı! Önce Karamollaoğlu ve Babacan, şimdi de Davutoğlu...

Politika Haberleri

Davutoğlu’nun “Güdümlü cumhurbaşkanı” tarifi vatandaştan tepki görünce ortaklar arasında tartışma çıktı. Daha önce de iki lider benzer ifadeler kullanmıştı.

HABER MERKEZİ - ANKARA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, ‘düşük profilli’ cumhurbaşkanı tanımı ve genel başkanların doğrudan imza yetkisine sahip olacağına yönelik açıklamaları vatandaştan tepki görürken, ortaklar arasında çatlak oluşturdu. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Davutoğlu’na tepki göstererek “Bahsedilen şekilde bir yöntem doğru değildir. Altılı Masa içinde söz konusu başlık altında da böyle bir değerlendirme yapılmış değildir” şeklinde tepki gösterdi. Ancak daha önce benzer çıkışlar masanın diğer ortaklarından da gelmişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu genel başkanların içinde yer alacağı bir “Eş güdüm Kurulu” oluşturulacağını belirtmişti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise “Seçilecek cumhurbaşkanı çok önemli kararlarda önce altı partinin rızasını alacak, sonra kendi yetkisini kullanacak. Genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olma fikrine yakın bir mutabakat var” demişti. Son olarak Davutoğlu’nun imza açıklaması tepkiyle karşılanırken, altılı masanın koalisyon dönemlerini bile aratacak bir sistem arayışında olduğu yorumları yapıldı.

Konunun, altılı masanın 26 Ocak’ta yapacağı toplantıda ayrıntılı olarak ele alınacağı öğrenildi.

BAKANLIK DAĞILIMI

Öte yandan, Davutoğlu cephesinin bindelik dilimlerle ifade edilen oy oranına rağmen, başta milletvekili sayısı olmak üzere gündeme getirdiği talepler de diğer ortakların tepkisini çeken unsurlar arasında bulunuyor.

Katıldığı bir TV kanalında konuya açıklık getiren Davutoğlu, 6’lı masadaki partilere oy oranlarına göre bakanlık dağıtılacağını, her partinin en az 1 bakanlık 1 cumhurbaşkanı yardımcılığı alacağını söyledi.

Davutoğlu’nun giderek artan talepleri sebebiyle, muhalefet kulislerinde ‘Gerekirse Davutoğlu olmadan 5 parti ile yola devam ederiz’ sesleri yükseliyor.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halo şahin12 Ocak 2023 12:01

Bunları topla yüzde üç buçuk etmez imza yetkisi olacakmış şimdi soruyom? 1 tane koyunu ver 1 keçi ver birde dana ver üç ü bakabilirmi?

Sonraki Haber Yükleniyor...