Altılı masa farklı dilden konuşuyor

- Güncelleme:
Altılı masa farklı dilden konuşuyor

Politika Haberleri

Altılı Masa ikinci tur toplantılarına devam ediyor. Seçime sayılı günler kala altı genel başkan, yarın Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde 10’uncu defa bir araya gelecek.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

Ziyaret turları kapsamında önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelen Davutoğlu, dün de DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile görüşerek gündem hakkında bilgi verdi. Davutoğlu, bugün de Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal’ı ziyaret ederek liderler turunu tamamlayacak ve toplantı gündemini oluşturacak.

İLK 4 MADDE VURGUSU

Birçok konuda anlaşmazlık yaşanan Altılı Masa’da yeni bir kriz daha patlak verdi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Ana dilinde eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız” açıklamasına masadan tepki geldi. İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, Babacan’ın görüşlerinin Altılı Masa’yı bağlamayacağını ileri sürdü. DEVA Partisi ile ortak yanlarının Altılı Masa olduğuna dikkat çeken Zorlu “Bu ortaklığımızın en büyük temeli, güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa etmek. Bizim bu çerçevede ‘Ortak Anayasa Değişikliği Paketi’miz de yakın zaman önce açıklandı. Yine altı partinin ortaklaşa ve bu hafta liderlere sunacağı ‘Ortak Eylem Planı’ da hazırlandı. Bunların her ikisinde de bahsedilen taahhütler yer almamakta. İyi Parti olarak bizi ilgilendiren Altılı Masa’nın seçtirmek istediği cumhurbaşkanı ve uygulamak istediğimiz hükûmet programında neyin olup olmadığı. İyi Parti olarak Türkiye’nin güvenliği, birliği, cumhuriyet değerleri, anayasanın ilk 4 maddesine dair pek çok konuda görüşlerimiz açık” dedi.

İNCE VE ÖZDAĞ’DAN TEPKİ

Babacan’ın açıklamalarına İyi Parti’nin yanı sıra diğer muhalefet partilerinden de sert tepki geldi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce “Bu önerilere masa arkadaşlarınız ne diyor?” diye sorarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ  “Muhalefete muhalefet edeceğiz. Asıl kendisini sorgulaması gereken Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim diyerek bunlar ile yol yürüyenlerdir” diye konuştu.

Bu video da ilginizi çekebilir...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...