Babacan'ın tepki çeken Baykar çıkışına, Haluk Bayraktar'dan net cevap!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Babacan'ın tepki çeken Baykar çıkışına, Haluk Bayraktar'dan net cevap!

GÜNDEM Haberleri

Devletin hemen hemen bütün imkanların Baykar'a aktarıldığını öne süren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Güzel para kazanıyorduk, bu iktidar değişirse rekabet olacak, başka firmaların da önünü açacaklar diye korkuyorlar." değerlendirmesinde bulundu. Açıklamalarıa karşılık Baykar Teknoloji’nin genel müdürü Haluk Bayraktar'dan dikkat çeken bir cevap geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Selçuk Bayraktar'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ve savunma sanayii alanında Türkiye'yi bir marka haline getiren Baykar hakkında, çok tartışılacak yorumlara imza attı. Babacan, Baykar'a ilişkin soruya, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" cevabını verdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Baykar Teknoloji’nin genel müdürü Haluk Bayraktar, "Söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz." diyerek, dikkat çeken bir cevap geldi.

BABACAN'DAN ŞOK SÖZLER

Babacan Baykar'a ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"8 yıl Milli Güvenlik Kurulu üyesiydim. Dolayısıyla bizim savunma sanayindeki kendi kapasitemizin, yerli kapasitemizin, yerli teknolojimizin ilerlemesi ülkemizin güvenliği açısından son derece önemli. Bazı operasyonlarda başka ülkelerin teknolojisine muhtaç kalmak gerçekten silahlı kuvvetlerimizin elini kolunu bağlayan bir mesele olarak ortaya çıkıyor. Biz özellikle insansız hava araçları ile ilgili Türkiye’de oluşan üretim kapasitesinin ve teknolojinin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz ve ülkemizin gurur kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Fakat burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor. Halbuki benzer kaynaklar, en az 4-5 şirkete aktarılsa, çünkü devlet desteği olmadan bu iş olmuyor. Devletten çok yüksek miktarlarda nakit destekle bu işler oluyor. Onu herkesin bilmesi lazım.”

HALUK BAYRAKTAR: MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından Ali Babacan'ın açıklamalarına yanıt verdi.

Bayraktar açıklamasında, ''Sn. Babacan, BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz. Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Devlet Kaynakları firmamıza aktarılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakşt teşvik ya da hibe almadık.'' ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR

Bayraktar sözlerinin devamında, ''Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz. Kaportacılıkla, Hacı Murat arabalarla paradigma dönüştüren Milli SİHA’ların farkını TEKNOFEST’e gelen çocuklar size anlatabilir. Fitne fesat odakları yerine onlara kulak vermeniz hakikati duymanızı sağlar. Özür dilemek erdemdir. Erdemli olmayı deneyin...'' açıklamasını yaptı.

Babacan'ın tepki çeken Baykar çıkışına, Haluk Bayraktar'dan net cevap!

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...