Mossad ajanı çıkan Hamza Turhan Ayberk hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mossad ajanı çıkan Hamza Turhan Ayberk hayatı ve biyografisi

Haberler Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hamza Turhan Ayberk kimdir sorusunun cevabı araştırılıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği ortak operasyonla MOSSAD'a bilgi satan 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında sabah programlarına katılan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk'in de olduğu öğrenildi. Hamza Turhan Ayberk kimdir, nereli, Hamza Turhan Ayberk MOSSAD ajanı mı soruları cevapları gündeme geldi. İşte, detaylar...

MİT operasyonuyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satan 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında televizyon yorumcusu Hamza Turhan Ayberk'in de olduğu tespit edildi. Hamza Turhan Ayberk kimdir, nereli? Hamza Turhan Ayberk MOSSAD ajanı mı?

HAMZA TURHAN AYBERK KİMDİR?

Eski bir kamu görevlisi ve özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk'in İsrail Gizli Servisi MOSSAD'a bilgi sattığı öğrenildi. Ayberk'in Türkiye'de bulunan Orta Doğulu şirketler ve şahıslar hakkında bilgi derleyip MOSSAD'a bildirdiği tespit edildi. İlk olarak MOSSAD tarafından basit işlerde kullanılan Ayberk, 2019 yılında Belgrad'da MOSSAD tarafından eğitim verildi. Gizli haberleşme ağı kullanan Ayberk, ödemelerini kripto para üzerinden aldığı öğrenildi. Mossad ajanı çıkan Hamza Turhan Ayberk hayatı ve biyografisi - 1. Resim

Hamza Turhan Ayberk'in televizyonda sabah programlarında yorumculuk ve eski kamu personeli olduğu öğrenildi. Ayberk, bilgi sızdırmanın yanı sıra hedefindeki kişileri tehdit ve takip ettiği ve MOSSAD'a anlık bilgi aktardığı tespit edildi. 

MOSSAD NEDİR?

Resmi olarak 18 Eylül 1947 kurulan MOSSAD İsrail Gizli Servisi'dir. İsrail'in ulusal güvenliğini ve çıkarlarını korumak adına faaliyetlerde bulunur. Bunun dışında MOSSAD sadece İsrail'le sınırlı kalmayıp dünya üzerindeki bütün Yahudilerin çıkarlarını korumak için çalışır.

Düzenleyen:  - Haberler
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...