Sadece 5 dakikada hazırlanan sivrisinek kovucu! Üstelik kimyasal içermiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sadece 5 dakikada hazırlanan sivrisinek kovucu! Üstelik kimyasal içermiyor

Hayatın İçinden Haberleri

Yaz aylarında rahatsız edici sivrisinek istilasından kurtulmak mümkün. Yaşam alanında huzursuzluğa sebep olan cilt üzerinde kızarıklık ve tahrişe neden olan uyku düşmanı sivrisinekler doğal karışım ile bulunduğunuz ortamı kaçarcasına terk edecek.

Bulunduğunuz odanın havasını değiştirebilmek için içindeki özel esans kokuları ile daha ferah bir alan oluştururken sivrisinekleri kovucu etki sunacak o özel karışım pratik şekilde kısa sürede hazır hale getirilebiliyor.

Nefisyemektarifleri.com’un derlediği bilgilere göre 5 dakikada hazırlanan doğal sivrisinek kovucu sayesinde hem kimyasal maddelerden korunacak hem de sivrisineklerden kurtulacaksınız. İşte doğal sivrisinek kovucu formüller;

Sadece 5 dakikada hazırlanan sivrisinek kovucu! Üstelik kimyasal içermiyor

Burada Kuralları Okaliptus Koyar!

Sivrisinekleri okaliptus yaprakları ile evinizin dört bir yanından uzak tutabilirsiniz. Nasıl mı?

  • Öncelikle yapmanız gereken yaklaşık 1 lt sıcak suyun içinde, 250 gram okaliptus yaprağını kaynatmak olacak.
  • Kaynayan suyu kapı ve pencere girişlerine dökerek kullanabilirsiniz.
  • Dökmeyi tercih etmeyenler için, bu suyun kullanılarak kapı ve pencere kenarını silmesini önerebiliriz.
  • Okaliptusun kokusu, sivrisinekleri rahatsız edeceği için etkili bir yöntem olabilir.

Sadece 5 dakikada hazırlanan sivrisinek kovucu! Üstelik kimyasal içermiyor

Sarımsak Kokulu Sivrisinek Kovucu Sprey

Sarımsak önlemini, bedeninizi sivrisinek ısırıklarından korumak için deneyebilirsiniz. İşte çözümü!

  • Yaklaşık 2 avuç sarımsak, bebek şampuanı ve 1 litre suyu hazırlamaya başlayın.
  • Sarımsakları suyun içinde kaynatın.
  • Şampuan kutusunun içine demlenen sarımsağı ekleyin ve tüm şişeyi iyi şekilde karıştırın.
  • Bu karışım, sizi sivrisineklerden koruyan bir losyon özelliği taşır.
  • Vücudunuzun açık olan bölgelerine bu losyonu sürerek, sinek ısırıklarından kendinizi koruyabilirsiniz.
  • Sarımsaklı losyonu sivrisinek kovucu sprey olarak tercih edebilirsiniz.
  • Sarımsak koku bırakır mı diye endişe ediyorsanız, bu endişeyi unutabilirsiniz çünkü şampuan içinde karışan sarımsak kokusunu kaybedecektir.

KEDİ NANESİ

Sivrisineklerin nefret ettiği ilk ot kedi nanesidir. Bahçede ya da evin içerisinde görünür bir alanda bir yetiştirilebileceği gibi ot halinde su ile karıştırılarak özel karışım yapılabilir. Sivrisineklerin çok fazla dolaştığı alanlara püskürtülebilir.

KASIMPATI

Görüntüsü ile tam bir renk cümbüşü oluşturan Kasımpatı çiçeği böcekler için hoşlanılmayan ortamdan uzaklaştırıcı bir etkiye sahiptir. Kasımpatı içerisinde piretrin adı verilen bir madde bulunuyor. Bu madde sayesinde böcekler kaçarak ortamdan uzaklaşıyor. Sıcak suda bir miktar bekletildikten sonra kıyafetlere püskürtülerek kullanılabilir.

LAVANTA

Hoş kokusu ile oda içerisinde ve kıyafetlerde kullanılan esans malzemesi olarak hijyen ürünleri içerisinde de değerlendirilen lavanta tam bir sinek kovucu. Böcek, sinek ve haşaratlar lavantanın olduğu ortama girmiyor. Bir avuç lavanta yaprağı özel bir sprey şişesi içerisinde karıştırılarak cilt üzerine ya da ev içerisindeki mobilyalara uygulanabilir.

Sadece 5 dakikada hazırlanan sivrisinek kovucu! Üstelik kimyasal içermiyor

ADAÇAYI

Sakinleştirici doğal bitki çayı olarak tüketilen her evde bulunan Adaçayı sivrisinek ve böceklerin hoşlanmadığı en kaliteli bitkidir. Adaçayını yakarak kullanabilirsiniz.

LİMON OTU

Limon otu içerisinde bulunan Sitronellal bileşeni sayesinde etrafa yaydığı koku ile böcekleri kaçırıyor. Ezerek cilde uygulayabilir. Sivrisinekleri tamamen uzaklaştırabilirsiniz.

KEKİK

Kekik her evde bulunan yemeklerin lezzetli baharatıdır. Vücuttaki kurtları ve ödem atıcı özelliği ile ortaya çıkan Kekik tam bir böcek kovucu. Doğal böcek kovucu etkisi kokusundan kaynaklanıyor. Bir avuç kekik iyice ezilir. Ardından içi su dolu bir kaba koyarak bir gece boyunca bekletilir.

Sıvı bulaşık sabunu eklenerek karıştırılır ve ardından süzülür. Sprey şişesi desteği ile böceğin bulunduğu alana püskürtülebilir ya da serpilerek kullanılabilir.

Sadece 5 dakikada hazırlanan sivrisinek kovucu! Üstelik kimyasal içermiyor

BİBERİYE

Yemekleri tatlandırıcı Biberiye sivrisinek düşmanıdır. Böcekleri doğal yollardan bulunulan ortamdan uzaklaştırmak isteyenler bir bardak kuru biberiye ile 1 litre suyu kaynattıktan sonra soğutarak sprey şişesinde kullanıma başlanabilir.

Siz bu tarifler hakkında ne düşünüyorsunuz? Denedikten sonra farkı yorumlarda yazmayı unutmayın

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com

Derleyen: Turkiyegazetesi.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...