Toprak kapta güveç tarifi… Sebzeler dağılmıyor, eti lokum gibi pişiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Toprak kapta güveç tarifi… Sebzeler dağılmıyor, eti lokum gibi pişiyor

Yemek Haberleri

Toprak kapta yapılan güvecin tadına doyum olmuyor, hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oluyor. Sebzeleri usul usul pişiyor, eti tel tel dağılıyor.

Güveç, son derece pratik yemeklerden biri. malzemeleri güzelce doğrayın, güvece yerleştirin ve pişmesini bekleyin. Tarif aşamalarını adım adım takip edip birkaç püf noktasına uyunca enfes oluyor. Şimdi fırına gerek olmadan, ocakta yapılan güveç tarifini veriyoruz. 

OCAKTA GÜVEÇ TARİFİ

Nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içerikte mis gibi bol sebzeli, ister kuzu ister dana etiyle hazırlayabileceğiniz güvecin tarifi paylaşıldı: 

Malzemeler

1 kg patlıcan
10 -12 tane sivri biber
6 -7 diş sarımsak
750 gram kuşbaşı (kuzu ya da dana)
1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, pul biber, kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 tane soğan
3 tane domates

Toprak kapta güveç tarifi… Sebzeler dağılmıyor, eti lokum gibi pişiyor

NASIL YAPILIR? 

Önce etleri suyunu çekinceye kadar pişirin, daha sonra iri doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurun. 

Sonra ayrı bir kapta küp küp doğradığınız ve uzun uzun kestiğiniz biberleri harmanlayın. Patlıcanları tuzlu suda bekletmeyi unutmayın.

Biber ve patlıcanı soğanın üstüne tencereye yerleştirerek ekleyin, sonra üzerine yuvarlak yuvarlak doğradığınız domatesleri kapak yapar gibi döşeyin. 

Sarımsak ve baharatları ekleyin. Üzerine sıvı yağ gezdirin, en kısık ateşte yaklaşık 1 buçuk saat pişirin. 

Kendi sulanıyor, ara sıra kontrol edin iyice pişince karıştırın 10 dakika öyle kaynasın ve sonunda harika bir yemek ortaya çıksın.

GÜVEÇ HAZIRLARKEN PÜF NOKTASI 

Güveci ilk kez kullanıyorsanız nemli bir bezle silin ya da güzelce yıkayıp kurutun. Daha sonra katı veya sıvı yağla yağlayın. Yemeği pişirmeden önce ocakta birkaç dakika ısıtın. 

Güvecin aromalı olması için kuyruk yağı kullanabilirsiniz. 

Güveçte kullanılan malzemelerin ölçü miktarına dikkat edin, sebze ve etler eşit miktarda konulmalı. 

Mevsimine göre dilerseniz farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz.

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr
Fotoğraflar: Envato

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...