Kıtır kıtır bakla yapmanın sırrı buymuş… Rengini kaybetmiyor, asla erimiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kıtır kıtır bakla yapmanın sırrı buymuş… Rengini kaybetmiyor, asla erimiyor

Yemek Haberleri

Bahar aylarının sevilen sebzesi bakla, mevsiminin kısa olmasından ötürü pek kıymetli. Zeytinyağlısı nefis oluyor. Üstelik bu püf noktalarıyla sevene de sevmeyene de tabak tabak yedirtiyor.

Bahar sofralarının sağlık deposu bakla, faydalarıyla şifa dağıtıyor. Öyle ki bağışıklığı güçlendiriyor, kalbi koruyor. Bakla ne kadar tazeyse lezzeti de o kadar enfes oluyor. Bakla pişirirken dikkat edilen birkaç püf nokta ise baklayı karartmıyor, diri kalmasını sağlıyor, üstelik tadına da katkı sunuyor.

TAZE BAKLA YEMEĞİ TARİFİ

Baklaya mesafeli olanları bile kendine hayran bırakacak bir tarifi var. Nefisyemektarifleri.com’da yer alan bir içerikte; taze bakla yemeğinin adım adım yapılışı paylaşıldı.

Malzemeler
1 kilogram taze bakla
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım limon
1 silme yemek kaşığı şeker
Sıvı yağ
Karabiler, pul biber

Kıtır kıtır bakla yapmanın sırrı buymuş… Rengini kaybetmiyor, asla erimiyor

NASIL YAPILIR?

-Taze baklaların üzerine gelecek kadar su, bir kabın içerisine doldurulur. Un ve limon suyu ilave edilerek, çırpılır. Bakla temizlenerek, küçük küçük doğranır.

-Bol suda yıkanır ve unlu limonlu suyun içerisinde baklalar kararmasın diye bekletilir. (Taze bakla yemeği tarifinin en önemli püf noktası bu…)

-Bu arada tencerede soğanlar, pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.

-Salça ve baharatlar ilave edilir. Baklalar süzülerek, yıkanmadan tencereye ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur.

-Kaynamış su, baklaların üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar ilave edilir. Tuz ve şeker eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır.

-Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılması tavsiye edilir.

BAKLA YAPARKEN PÜF NOKTALARI

- Baklaların kararmaması ve rengini kaybetmemesi için doğrar doğramaz limonlu suyun içerisine konulmalıdır. Bu sayede pişirme aşamasına geçene kadar bakla rengini korur.

- Bakla yaparken soğanla kavurma aşamasında 1 yemek kaşığı un ilave edin. Bu püf noktası baklanın sararmadan pişmesini sağlar.

- İçerisine şeker eklemeyi ihmal etmeyin. Her zeytinyağlı yemekte olduğu gibi baklada da tadını daha fazla ön plana çıkarıp lezzetini katlar. 

Kaynak: Nefisyemektarifleri.com
Fotoğraf: Envato

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...