Birbirine asla yapışmıyor… Şef gibi spagetti yapmanın sırrı ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Birbirine asla yapışmıyor… Şef gibi spagetti yapmanın sırrı ortaya çıktı

Yemek Haberleri

Makarna tarifleri arasında baş sıralarda yer alan spagettiyi çoluk çocuk herkes bayılarak yiyor. Çeşit çeşit sosuyla lezzeti ikiye katlanıyor. İşte karşınızda severek tüketeceğiniz, birbirine yapışmayan spagettinin tarifi ve püf noktaları…

Tam kıvamında haşlanmış, hamur olmayan spagettiye kim hayır diyebilir ki? Dakikalar içinde kolayca yapabileceğiniz bu klasik lezzetin yapılış aşamalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

1/2 paket spagetti makarna
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Su
Tuz

NASIL YAPILIR?

Tencereye yaklaşık 2 litre su koyun. Suyun içine 1 çorba kadar tuz ekleyip kaynamaya bırakın. 

Kaynayan suyun içine spagettileri bütün halde atın. Makarnaların birbirine yapışmaması için suyuna 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ara sıra karıştırın. Yaklaşık 8-10 dakika pişirince altını kapatın.

Haşlanan spagettilerin suyunu süzüp soğuk sudan geçirin ama suyun altında çok fazla bekletmeyin.

Makarnanın kendi tenceresine 1 çorba kaşığı sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyince suyunu süzdüğümüz makarnaları yağın içine atıp karıştırın. Fazla bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Birbirine asla yapışmıyor… Şef gibi spagetti yapmanın sırrı ortaya çıktı

PÜF NOKTALARI

Tarifinisevdim.com’da yer alan bir içerikte, şef gibi spagetti hazırlamanın püf noktaları paylaşıldı.

-Ünlü İtalyan şef Marcella Hazan’ın oğlu Giuliano Hazan’a göre, suyu az kullanmak spagettinin lapalaşmasına neden olur. Her paket makarna için 6 litre su kullanarak tel tel ayrılan enfes bir spagetti hazırlayabilirsiniz. Çok fazla su kullanacağınız için taşmayı önlemek adına büyük tencere tercih etmeyi unutmayın.

-Birçok kişi, haşlanan suya zeytinyağı eklemenin spagettilerin birbirine yapışmasını engelleyeceğine inanıyor. Ünlü şef ve yemek kitabı yazarı Lidia Bastianich’e göre bu iyi bir fikir değil. Çünkü zeytinyağı ile haşlanan spagettilerin sosla birbirine harmanlanması da zorlaşıyor.

-Şef Mark Ladner’a göre az miktarda tuz kullanmak, mükemmel spagetti için iyi bir fikir değil. Gerçek lezzeti ortaya çıkarmak için bir litre suya bir çorba kaşığına denk gelecek oranda tuz kullanmakta fayda var. Suyun kaynama süresine etki edeceği için de suyunuz kaynamadan tuz atmayın.

Derleyen: Turkiyegazetesi.com.tr
Fotoğraf: Youtube, Envato

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...