İnci Taneleri hakkında RTÜK’e şikayet! Yayından kaldırılması için harekete geçtiler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İnci Taneleri hakkında RTÜK’e şikayet! Yayından kaldırılması için harekete geçtiler

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunu yazdığı ve başrolünü üstlendiği İnci Taneleri dün akşam ilk bölümüyle ekranlara geldi. Yayınlanan bölüm pavyon sahneleriyle dikkat çekerken, ilk tepki Ankara Seymenler Klübü Derneği’nden geldi. Dizinin genç kızlara kötü örnek olduğunu belirten dernek başkanı Şerafettin Demir, İnci Taneleri’nin yayından kaldırılması için RTÜK’e başvuru yaptıklarını açıkladı.

Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç, Kubilay Aka gibi oyuncuların başrolünü paylaştığı İnci Taneleri’nin dün akşam ilk bölümü yayınlandı. Dilber ile Azem’in hikayesini konu alan yapım, payvon sahneleri nedeniyle tepki aldı. 

ŞİKAYETTE BULUNDULAR

Tanıtımı yapıldığı ilk günden bu yana konuşulan yapım için şikayetler peş peşe geldi. Dizinin yayından kaldırılması için şikayette bulunduklarını belirten Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, yapımcıya dava açacaklarını söyledi. 

İnci Taneleri hakkında RTÜK’e şikayet! Yayından kaldırılması için harekete geçtiler

GENÇ KIZLARA KÖTÜ ÖRNEK

Bazı sahnelerin genç kızlar için kötü örnek ve özendirici olduğunu belirten Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı. 

“KANUNİ HAKLARIMIZI ARAYACAĞIM”

Durakmedya’nın haberine göre; dizinin yayından kaldırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Deniz, şunları söyledi: 

“Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir. Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi bu başkentimiz Ankara için bir utançtır. Pavyonlar ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın, çürümüşlüğün merkezleridir. Dizilerle filmlerle ön plana çıkarıp allayıp pullayarak özendirecek başka şey bulamayan zihniyetler! Milli Mücadelenin merkezi olan Ankaramızın pavyon kültürü ile değil, bir ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli unsuru olan, Oğuz kültürünün bugünlere kadar gelmesine ve yaşanmasına vesile olan SEYMENLİK kültürü ile anılması için elimden geleni yapacağım. Dizinin yayından kaldırılması için kanuni haklarımızı arayacağım.”

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...