Erdoğan'dan emeklilere zam mesajı: Enflasyonun düşmesiyle...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan'dan emeklilere zam mesajı: Enflasyonun düşmesiyle...

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Seçim turlarına devam eden Erdoğan, Aksaray mitinginde emeklilere önemli mesajlar verdi. Yüksek enflasyona dikkat çeken Erdoğan, düşen alım gücünün yükseltilmesi için atılan adımları hatırlatarak bir kez daha yılın ikinci yarısından sonrasını işaret etti, "Enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz bir kuyu gibi kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor" dedi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdari Seçimleri'ne sadece 5 gün kaldı. 5 gün sonra Türkiye yeni yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Kritik virajda geri sayım sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Erdoğan'ın seçim turlarında son durağı Aksaray oldu.

Burada vatandaşlara seslenen Erdoğan, çalışan ve emekliler için önemli mesajlar verdi. Erdoğan, yüksek enflasyona dikkat çekerek, emeklilerin düşen alım gücünü yükseltmek için atılan adımlara dikkat çekti, yılın ikinci yarısından sonra yeni zam sinyali verdi.

Erdoğan'dan emeklilere zam mesajı: Enflasyonun düşmesiyle... - 1. Resim

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Önümüzdeki pazar günü sandıkları patlatıyoruz değil mi? Aksaray her zamanki gibi inşallah rekoru da kıracak değil mi? Aksaray'ın bize olan sevgisinden zerre kadar şüphemiz yok. Sandık sonuçları ile de zirveye taşıdınız. 14-28 Mayıs seçimlerinde de coşkunuzu sandığa yansıttınız. 

Bugüne kadar girdiğimiz her mücadelede her seçimde yanımızda yer aldığınız için Aksaray'a teşekkür ediyorum. Sizler yanımızda olduğunuz müddetçe bize durmak, duraksamak yok. 

Büyümede, milli gelirde, ihracatta, savunma sanayiinde, diplomaside tarihimizin en iyi seviyesini gördük. Her dönemde olduğu gibi bu süreçte de pek çok engelle, pek çok sıkıntı ile karşılaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan krizlerin, savaşların, gerilimlerin ülkemize olumsuz etkilerini hep göğüslüyoruz.

Erdoğan'dan emeklilere zam mesajı: Enflasyonun düşmesiyle... - 2. Resim

ALIM GÜCÜNDEKİ DÜŞÜŞÜ TELAFİ ETMEK İÇİN...

Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım güçlerindeki düşüşü telafi etmek için sürekli yeni adımlar atıyoruz. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. Yıl başında emeklilerimizin ve çalışanlarımızın maaşlarını yüzde 50 oranında artırdık, emeklilerimizin ikramiyelerinde de aynı şekilde yüzde 50 artışa gittik. Son olarak banka promosyon ödemelerini 8 bin ile 12 bin TL arasında yükselttik.

Erdoğan'dan emeklilere zam mesajı: Enflasyonun düşmesiyle... - 3. Resim

ELİMİZ BİRAZ DAHA RAHATLAYACAK

İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz biraz daha rahatlayacak. Çünkü yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz bir kuyu gibi kaybolup gidiyor. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor, Allah'ın izni ile bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. 

Erdoğan'dan emeklilere zam mesajı: Enflasyonun düşmesiyle... - 4. Resim

ALANDA 35 BİN KİŞİ VAR

Girerken sordum, dedim ki bugün katılım ne kadar? 35 bin. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Pazar gününe kadar durmak yok, yola devam. Günler, aylar, yıllar geçer, mevsimler mevsimleri, seçimler seçimleri kovalar ama bizim mücadelemiz asla bitmez. Asırlık ihmalleri tamir ediyor eksikleri tamamlıyoruz. 

Şimdi pes edemeyiz, tam tersine mücadele bayrağını daha yukarıya taşıma vaktidir. Daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam edeceğiz, devletimiz, ordumuzu, ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. İmanımızdan, inancımızdan, hayallerimizden, kazanımlarımızdan taviz vermeyeceğiz. Hep beklenen olacağız, çünkü biz Türkiye'yiz."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Turan 27 Mart 2024 04:38

Göle Su gelinceye kadar kurbağanın gözü patlar.İşinize bakın.Buraya kadar.

Sonraki Haber Yükleniyor...