CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Filistin'e havadan yapılan yardımlar faciaya yol açtı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de son durum... Filistin'e havadan yapılan yardımlar faciaya yol açtı!

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Gazze'yi yoğun bir bombardıman altına alan İsrail ordusu, hasta ve yaralıların yanı sıra yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı ayakta kalan son hastanelere ve çevrelerine de kasıtlı olarak saldırılarını artırdı. Son olarak Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi çevresinde bir eve saldırı düzenleyen İsrail ordusu, aynı aileden 30 kişiyi öldürdü. Öte yandan, Gazze'ye havadan yapılan yardımlara ulaşmak isteyen 6 kişi ezilerek, 12 kişi de boğularak can verdi. İşte son dakika gelişmeleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL ORDUSU: HAMAS'IN 'ÜÇ NUMARASI' ÖLDÜRÜLDÜ
  • TAHLİYE EDİLMESİ GEREKEN 8 BİN HASTA VAR
  • CAN KAYBI ARTTI
  • GAZZE'YE HAVADAN YARDIM FACİAYA DÖNÜŞTÜ
  • CAN KAYBI ARTIYOR
  • HAVA SALDIRISINDA 18 KİŞİ DAHA ÖLDÜ
  • İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE AYNI AİLEDEN 30 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
  • İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA 30 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI
  • İSRAİL'İN SOYKIRIMI BM RAPORLARINDA
  • İSRAİL ORDUSU, GAZZE'NİN GÜNEYİNDE 15 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ
  • İSRAİL'İN KUŞATTIĞI GAZZE'DEKİ EMEL HASTANESİ SERVİS DIŞI KALDI
26.03.2024 22:53
 

İSRAİL ORDUSU: HAMAS'IN 'ÜÇ NUMARASI' ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu 2 hafta önce Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir tünele düzenlediği hava saldırısında Hamas'ın "üç numarası" diye isimlendirdiği Mervan İsa'yı öldürdü.


26.03.2024 16:10

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulunan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının Doha'daki ateşkes görüşmeleri üzerinde hemen bir etkisi olmadığını, görüşmelerin devam ettiğini söyledi.


26.03.2024 16:07

TAHLİYE EDİLMESİ GEREKEN 8 BİN HASTA VAR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de tedavi için tahliye edilmesi gereken 8 bin hastanın bulunduğunu belirtti.

Jasarevic, "Gazze'de, tedavi için tahliye edilmesi gereken 8 bin hasta var. Maalesef Gazze'den şu ana kadar 2 bin hasta tahliye edildi. Gazze'de işini yapmak isteyen 20 bin sağlık çalışanı var ancak hastanelere ulaşamıyor. İşleyen bir sağlık sistemine sahip olmak istiyorsanız ihtiyacınız olan ilk şey güvenliktir" ifadelerini kullandı.


26.03.2024 15:00

🔴CAN KAYBI ARTTI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 172 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail güçlerinin son 24 saatte Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 81 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 93 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 32 bin 414'e, yaralı sayısının da 74 bin 787'ye ulaştığı bildirildi.


26.03.2024 14:35

Gazze'de son durum... İsrail soykırıma devam ediyor, aynı aileden 30 kişiyi katlettiler - 1. Resim

🔴GAZZE'YE HAVADAN YARDIM FACİAYA DÖNÜŞTÜ

Gazze’ye farklı ülkeler tarafından havadan yapılan insani yardım operasyonları faciaya yol açtı. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, havadan bırakılan yardımların bazılarının denize düştüğü, yardımlara ulaşmak isteyen 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yardımların düştüğü farklı noktalarda ise izdiham çıktığı, 6 Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Havadan yardım yapan tüm ülkelerin tehlike konusunda daha önce uyarıldığı belirtilerek, “Havadan yardım operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulunuyor, açlık ve kıtlıkla karşı karşıya kalan Filistin halkımıza insani yardım ulaştırılması için kara geçişlerinin derhal açılmasını talep ediyoruz” denildi.


26.03.2024 14:15

🔴CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, savaşta ölenlerin sayısının 32 bin 414'e yükseldiğini duyurdu.


26.03.2024 14:10

HAVA SALDIRISINDA 18 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Hamas, Gazze'ye düzenlenen hava saldırısında 18 kişinin öldüğünü duyurdu.


26.03.2024 13:30

İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE AYNI AİLEDEN 30 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, İsrail ordusu, Gazze kentinin batısında bulunan binlerce hasta ve yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Şifa Hastanesi yakınlarına saldırı düzenledi. Hastanenin yakınında bulunan Filistinli "Ebu Hasira" ailesine ait eve düzenlenen saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti. 


26.03.2024 12:50

İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA 30 FİLİSTİNLİYİ GÖZALTINA ALDI

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinin ortak açıklamasında, İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki baskınlarına devam ettiği belirtildi.

İsrail güçlerinin dünden bu yana işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim, Nablus, Tubas, Cenin, Ramallah ve El Halil kentlerinde 30 Filistinliyi gözaltına aldığı ifade edildi.


26.03.2024 12:30

İSRAİL'İN SOYKIRIMI BM RAPORLARINDA 

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı "soykırım" yaptığını gösteren eşiği aştığına inanmak için haklı gerekçeler olduğunu bildirdi.

Albanese'in, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele alan "Bir Soykırımın Anatomisi" başlıklı raporu, BM İnsan Hakları Konseyinin 55. Oturumu kapsamında yayımlandı. İsrail'in, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarla Gazze'yi yerle bir ettiği belirtilen raporda, "13 binden fazlası çocuk olmak üzere 30 binin üstünde Filistinli öldürüldü." ifadesi yer aldı.

Raporda, 71 binden fazla kişinin yaralandığı ve çoğunun sakat kaldığı kaydedildi. Gazze'deki yerleşim alanlarının yüzde 70'inin yok edildiği ve nüfusun yüzde 80'nin zorla yerinden edildiği vurgulanan raporda, birçok cesedin enkaz altında kaldığı bildirildi.

"Binlerce kişi gözaltına alındı, sistematik olarak insanlık dışı ve aşağılayıcı muameleye maruz bırakıldı." ifadesinin kullanıldığı raporda, Filistinlilerin yaşadığı bu öngörülemeyen travmanın nesiller boyu devam edeceğinin altı çizildi.

Raporda, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı "soykırım" yaptığını gösteren eşiği aştığına inanmak için haklı gerekçeler olduğu vurgulandı. Bu konudaki en önemli bulgulardan birinin, İsrail'in idari ve askeri liderliği ile askerlerinin, "Filistin halkına yönelik soykırımsal şiddeti" meşrulaştırmak için savaş hukuku ilkelerini kasıtlı şekilde ihlal etmeleri olduğu kaydedildi.


26.03.2024 11:40

İSRAİL ORDUSU, GAZZE'NİN GÜNEYİNDE 15 FİLİSTİNLİYİ ÖLDÜRDÜ

Filistin merkezli haber ajansı Şihab'ın (shehabnews) haberine göre, İsrail ordusu Refah'ın kuzeyindeki Musbih bölgesinde Ebu Nukira ailesinin evini bombaladı. Saldırı sonucunda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 Filistinli öldü, onlarca kişi yaralandı.


26.03.2024 10:25

İSRAİL'İN KUŞATTIĞI GAZZE'DEKİ EMEL HASTANESİ SERVİS DIŞI KALDI

Filistin Kızılayı, İsrail güçlerinin kuşattığı ve sağlık çalışanlarını ayrılmaya zorladığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Emel Hastanesi'nin servis dışı kaldığını bildirdi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...