Kimse ne olduğunu anlamamıştı! Fırat Aydınus, penaltı pozisyonunu yorumladı! VAR gerçeği ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kimse ne olduğunu anlamamıştı! Fırat Aydınus, penaltı pozisyonunu yorumladı! VAR gerçeği ortaya çıktı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fırat Aydınus başta olmak üzere Süper Lig'in eski hakemleri Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının son dakikalarında yaşanan penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürdü.

İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında Porozo'nun golüyle 1-0 yenik duruma düşen Sarı-lacivertliler, Mert Hakan Yandaş'ın frikik ve Michy Batshuayi'nin penaltı golüyle geri dönüşe imza attı.

Karşılaşmanın son bölümünde yaşanan penaltı pozisyonu ise büyük yankı uyandırdı.

Hakem Cihan Aydın, VAR uyarısıyla Kasımpaşalı Yunus Emre Gedik'in eliyle topa dokunduğunu belirterek penaltı noktasını göstermişti.

Eski FIFA hakemi Fırat Aydınus, penaltı pozisyonunda VAR'ın karışmaması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"VAR’daki Erkan Engin’in hakem Cihan Aydın’ı, monitöre çağırması için yeterli değil. Bu, hakemin sahada verip değerlendireceği bir pozisyondu."

Kimse ne olduğunu anlamamıştı! Fırat Aydınus, penaltı pozisyonunu yorumladı! VAR gerçeği ortaya çıktı - 1. Resim

FIRAT AYDINUS: KALE ARKASI GÖRÜNTÜSÜ KESiNLiKLE YETERLi DEĞiL

"90+1. dakikada yaşanan ve maçın kaderini belirleyen pozisyona gelince... Burada her kim ki “Futbolcunun vücudunun herhangi bir yeriyle topa teması yok” diyor ise onunla tartışmam. Ama burada topun bir kırılması mevcut ve bu kırılmanın nereden kaynaklandığı sadece kale arkası kamerasından görülüyor. Diğer kamera açılarında bu kırılmanın nereden kaynaklandığı belli değil. Kasımpaşalı futbolcu topun uzaktan geldiğini görüp kafayla temas etmek isterken edemeyince, açılan kola topun bir teması mevcut gibi görünüyor. Ama bu görüntü yüzde 100 net kanıt olarak VAR’daki Erkan Engin’in hakem Cihan Aydın’ı, monitöre çağırması için yeterli değil. Bu, hakemin sahada verip değerlendireceği bir pozisyondu.

BAHATTİN DURAN: NET PENALTI DİYEMEM

"Bir VAR odasındaki hakemin, hakeme gösterebileceği en yanlış açı bu. Bana bu yapışık elle gösterirsen penaltı derim. Salı günü kayıtları merakla bekliyorum. Bu pozisyonun normal çekimde oynatılması lazım. Hiç normal çekimde oynatılmadı. Sol elinin parmaklarına, kemiklerine değiyor diye hissediyorum. Ancak, hissediyorum, ispat edemem. Top açık kola gelseydi, Çağlar itiraz etmez miydi? Çağlar yardımcıya dönüp korner diyor. Bu pozisyon korner. VAR müdahalesi yanlış. Ben net penaltı diyemem. İspat edecek bir şeyim yok. Hislerim sol eline geldiğini düşündürüyor."

DENİZ ÇOBAN: ELE GELDİĞİ BELLİ OLMUYOR

"VAR hakemi, sol elindeki yumruğuna değiyor diye gösteriyor. Bu kadar mikrocerrahi, 9 tane açı, burada ne var, nasıl dediğimiz bir yerde VAR'ın karışması asla kabul edilebilir değil. VAR müdahalesi yanlış. Ele temas ediyorsa bile top, oyuncunun doğal konumda olup olmadığı izafi. Subjektif. VAR müdahalesi yanlış. Hakem gelip izledikten sonra penaltı demiş. Onun yorumunu da hakem yapmış. Doğru diyemeyeceğim, o da yanlış. VAR hangi açıdan sol ele geldiğini ispat ediyor, anlayamadım. Hareket halinde topun ele geldiği belli olmuyor. Bu VAR'ın müdahale konusu olamaz."

BÜLNT YILDIRIM: FOTOĞRAFLA PENALTI DERSİNİZ

"Bu topun bir yerden kırıldığı muhakkak. Fotoğrafla penaltı dersiniz. Bu top bir yerden kırıldı, saçtan mı, sol el parmaktan mı, sağ kola mı sürttü. Ben ispat edemiyorum. Sahadaki hakem karar vermeli. Gösterdiği açı seçimi baştan sona yanlış. Herkes kendi liginde video hakemlik yapsın kardeşim. Bu kaçıncı vukuatı! TFF falan dayanmaz bu arkadaşlara, samimi söylüyorum."

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...