Mykhailo Mudryk da imzaladı, Chelsea transfere 388 milyon sterlin harcadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mykhailo Mudryk da imzaladı, Chelsea transfere 388 milyon sterlin harcadı

SPOR Haberleri

Shakhtar Donetsk formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde dikkat çeken Ukraynalı yıldız Mykhailo Mudryk, 100 milyon euro bonservis ödenerek Chelsea'ye transfer oldu. 22 yaşındaki sol açık Premier League deviyle 8.5 yıllık sözleşme imzaladı. İsmi uzun süre Arsenal ile anılan Mudryk son anda karar değiştirip Londra'nın bir başka devine imza attı.

Chelsea, Todd Boehly'nin satın almasından bu yana kadrosuna kattığı 13 oyuncu için 388 milyon sterlin harcadı. Londra'nın Maviler'i son olarak Ukraynalı futbolcu Mykhailo Mudryk'ı kadrosuna kattığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, Mudryk'in bonservis bedeli konusunda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'le anlaşma sağlandığı ve 22 yaşındaki oyuncuyla 8,5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

70 + 30 MİLYON EURO 

İngiltere basınında yer alan haberlere göre, ara transfer sezonunda Atletico Madrid'den Joao Felix, Molde'den David Datro Fofana, Monaco'dan Benoit Badiashile ve Vasco da Gama'dan Andrey Santos'u transfer ederek kadrosunu güçlendiren Chelsea, Mykhailo Mudryk için 70 milyon avro bonservis bedeli ödedi.

İngiltere ekibi, kontratta belirlenen koşulların yerine getirilmesi halinde Shakhtar Donetsk'e 30 milyon euro fazladan ödeme de yapacak.

https://twitter.com/mustafataha/status/1614527556333494272

Avrupa futbolunun en önemli genç yetenekleri arasında gösterilen Mudryk, bu sezon kulüp kariyerinde 18 karşılaşmada 10 gole imza attı. Ukrayna Milli Takımı'nda 8 maçta forma giyen kanat oyuncusu, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise 6 maçta 3 gol ve 2 gol pası kaydetti.

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1614640396382109698   

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...