HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

78 yaşında 'Huzur'u zeytinyağında buldu

Kaynak:
78 yaşında 'Huzur'u zeytinyağında buldu

Ekonomi Haberleri  / 

Huzur Giyim'in kurucusu Turgut Gencal, Balıkesir Gömeç'teki tesiste soğuk sıkım yöntemiyle kaliteli zeytinyağı üretecek

Türk tekstil sektörünün köklü kuruluşlarından Huzur Giyim'in kurucusu 78 yaşındaki Turgut Gencal, tekstil işini oğullarına devrettikten sonra emeklilikte vakit geçirmek için başladığı amatör uğraşısı zeytinyağı üretimi ile devlerle rekabet etmeye hazırlanıyor. Son olarak 15 milyon lira yatırımla Balıkesir Gömeç'teki tesisi devreye alan Huzur Giyim'in zeytinyağı markası Güven Asa soğuk sıkım yöntemiyle kaliteli zeytinyağı üretecek. Açılışını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın gerçekleştirdiği tesis yılda 350 milyon ton üretim kapasitesiyle bölgenin en büyükleri arasında yer alıyor. Zeytincilik macerası 35 yıl önce Yalova'da satın aldığı arazi üzerine ekilen 4 dönümlük zeytin bahçesi ile başlayan Turgut Gencal, "İşlerimi oğullarıma devrettikten sonra bir yakınımın tavsiyesi ile Balıkesir'de Pelitli Köy'de bir zeytinlik aldım. Buradan çıkan mahsulü önce başkalarına sıktırdık. Ancak memnun olmayınca Pelitli Köy'de eski bir fabrika satın aldım, orayı modernleştirdik. nbsp;Daha sonra da bu fabrikayı kurduk" dedi. Balıkesir ve bölgesinin Alp Dağları'ından sonra dünyadaki ikinci en önemli oksijen deposu olduğunu hatırlatan Gencal, bu nedenle bölgede yetişen zeytinlerin çok kaliteli olduğunu belirterek, "Burada yetişen zeytinler, dünyanın bir numarası olan İtalya'nın Toscana bölgesindeki zeytinlerle eş değerde. Ancak iyi şartlarda sıkılması gerekiyor. Güven Asa markalı zeytinyağlarımızı, erken hasat soğuk sıkım yapıyoruz. Normal sıkım teknikleri ile 100 kilo zeytinden 20 kilo yağ elde edilirken, soğuk sıkımda 15 kilo elde ediyoruz. Bu şekilde daha az ama birinci kalite zeytinyağı elde ediyoruz" diye konuştu. nbsp;
"71 milyon zeytin ağacı diktik"
Tesisin açılışını yapan Bakan İsmet Yılmaz, AK Parti döneminde 71 milyon zeytin ağacı dikildiğini söyledi. AB kurallarına göre yeni zeytin ağacı ekiminin kotaya bağlı olduğunu hatırlatan Yılmaz, "AB'ye girmeden önce mümkün olduğu kadar çok zeytin ağacı dikmeye çalışıyoruz. Biz iktidara geldiğimizde 99 milyon olan zeytin ağacı sayısı bugün 170 milyon adet. İktidara geldiğimizden bu yana 3 milyar 250 milyon ağaç dikildi. Amacımız Avrupa'nın en çok zeytin ağacına sahip olmak" dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...