Müdahale öncesi Suriye sınırında üst düzey önlemler

Müdahale öncesi Suriye sınırında üst düzey önlemler

GÜNDEM Haberleri

Suriye'ye olası müdahale öncesi Türkiye-Suriye sınırında önlemler artırılıyor. Hatay ve Şanlıurfa'da, tehditlere karşı radar ve füze sistemi kuruldu.

Suriye'ye olası müdahale öncesi Türkiye-Suriye sınırı nda önlemler artırılıyor. Hatay ve Şanlıurfa'da, havadan ve karadan gelecek tehditlere karşı radar ve füze sistemi kuruldu. Hatay'da Keldağı'nın zirvesine konuşlandırılan hava savunma sisteminin kurulumu tamamlandı. Akdeniz ve Suriye sınırının sürekli izleneceği sistem, Suriye'den gelebilecek olası tehditleri tespit edebilecek. Hava savunma sistemine, Stinger füzelerinin ateşlendiği Atılgan ve Zıpkın adlı Türk yapımı füze rampaları da yerleştirildi. Ceylanpınar'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir karakolda sınırdan gelebilecek tehditleri tespit amaçlı radar ve füze sistemi yerleştirildi. Yerleştirilen sistemle Suriye sınırı 24 saat boyunca izleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...