BTK'dan 3 şirkete ceza kesildi

/ Kaynak: AA
BTK'dan 3 şirkete ceza kesildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, 3 şirkete idari para cezası uygulanmasına karar verdi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, 3 şirkete idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Konuya ilişkin kurul kararları, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, Pluss Telekom İletişim Tic. Ltd. Şti tarafından sunulmuş olan "pasaport randevusu alma hizmeti"nin, yetki kapsamı aşılarak verilmesi nedeniyle, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, şirket hakkında 2012 yılı net satış tutarı olan 7 milyon 121 bin 39,19 liranın yüzde 2'si oranında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Kurul, ilgili hizmetinin hangi kurum/şirket tarafından sunulduğunun, "www.pasaportrandevu.net" internet adresinden anlaşılamaması, söz konusu sitede hizmetin tanıtımının yapıldığı ana sayfa üzerinde de hizmetin şirketleri tarafından sunulduğuna dair açık bir bilgilendirmeye yer verilmemesi ve bir kamu kurumu adına hizmet sunulduğuna dair yanlış bir algı oluşturması sebebiyle de tüketici haklarına ilişkin BTK düzenlemelerine yönelik yükümlülüklerini yerine getirmediği ve tüketiciye yanlış veya yanıltıcı bilgi verdiği tespit edilen
şirket hakkında ayrıca, yine 2012 yılı net satış tutarı olan 7 milyon 121 bin 39,19 liranın yüzde 2'si oranında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurum tarafından istenilen bilgi ve belgeleri göndermeyen Boğaziçi Ses Hizmetleri Ltd. Şti hakkında da ilgili mevzuat gereği, 2011 yılı net satış tutarı olan 163 bin 616,62 liranın binde 5'i oranında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Öte yandan kurul, şirketin ortaklık yapısına ilişkin değişikliği ve hisse devri değişikliğini süresinden sonra BTK'ya gönderdiği tespit edilen Martin Telekomünikasyon ve Uydu Teknolojileri San. ve Tic. AŞ hakkında da 2012 yılı net satış tutarı olan 1.308,47 liranın yüzde 1'i oranında idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. Kurul, aynı şirkete, şirketi temsil ve ilzama yetkili kişilerin imza sirkülerindeki değişikliği, süresinden sonra kuruma gönderdiği gerekçesiyle de yine aynı tutarda idari para cezası uygulanmasına karar verdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...