AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar kimdir? Yunus Baydar Kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar kimdir? Yunus Baydar Kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar kimdir? Yunus Baydar kaç yaşında, nereli? Yunus Baydar’ın mevcut mesleği nedir, evli mi? Yunus Baydar'ın vaatleri nedir? AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar'ın hayatı ve biyografisi

AK Parti 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine sayılı günler kala büyükşehir ve diğer il adaylarını açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi Ardahan Belediye Başkan Adayı olan Yunus Baydar'ın hayatı araştırılmaya başlandı. Peki Yunus Baydar kimdir? Yunus Baydar kaç yaşında, nereli?

YUNUS BAYDAR KİMDİR?

Yunus Baydar Ardahan'ın Yanlızçam köyünde 1976 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu köy olan Yalnızçam köyünde bitirdi. Ortaöğrenimi Bursa Orhanlı Lisesi'nde, 1993-1998 yılları arasında Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Ardahan merkezde 15 yıl süresince serbest veteriner hekim olarak çalıştı. 

Yunus Baydar 2009 yerel seçimlerinde AKP'den merkez ilçe birinci sıra adayı olarak İl Genel Meclisi üyeliğine seçilerek siyaset hayatına başladı. 2010 yılında AK Parti Ardahan İl Başkanı olarak atanmasının ardından 2012'de yapılan il kongresinde yeniden İl Başkanlığına seçildi. 

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı oldu.

Baydar, evli ve bir kız, iki erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır. 

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...