Faruk Demir kimdir, nereli? CHP Ardahan Belediye Başkanı ve Adayı Faruk Demir'in hayatı ve biyografisi || Faruk Demir Ardahan

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Faruk Demir kimdir, nereli? CHP Ardahan Belediye Başkanı ve Adayı Faruk Demir'in hayatı ve biyografisi || Faruk Demir Ardahan

Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Belediye Belediye Başkan Adayı Faruk Demir kimdir? Faruk Demir kaç yaşında, nereli? Faruk Demir’in mevcut mesleği nedir, evli mi? Faruk Demir'in vaatleri nedir? CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir'in hayatı ve biyografisi

CHP Ardahan Belediye Başkan Adayı Faruk Demir kimdir? Faruk Demir nereli, kaç yaşında?

FARUK DEMİR KİMDİR?

Faruk Demir 1963 yılında Hanak Ardahan da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak’ta tamamladı. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Şan bölümünden mezun oldu.

TRT’nin 1987 yılında açmış olduğu yetişmiş ses sanatçıları sınavını kazanarak Türk Halk Müziği sanatçısı olarak TRT’de çalışmaya başladı. 1999 yılına kadar TRT içerisinde Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi programlar sundu ayrıca Güneşim Of ve Ardahan’ın Yollarında adlı iki albüm çıkardı.

1999 yılında Demokratik Sol Parti (DSP)’den milletvekili olarak siyasete başladı. 21 Dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Bu süreç boyunca İnsan Hakları Komisyon üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığını yaptı.

Kanal B’nin müzik direktörlüğü ve aynı kanalda Yurdun Sesi programını sunan Faruk Demir ayrıca MESAM(Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkanlığını aynı zamanda Ardahan İli Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Faruk Demir kimdir, nereli? CHP Ardahan Belediye Başkanı ve Adayı Faruk Demir'in hayatı ve biyografisi || Faruk Demir Ardahan

2013 yılında CHP Çankaya Belediyesi Belediye Başkanlığı Aday Adayı, 2015 yılında Ardahan Milletvekili Aday Adayı olmuştur.

2019 Yerel Seçimlerinde CHP Ardahan Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir 2024 Yerel Seçimleri için tekrar aday olmuştur.

FARUK DEMİR'İN VAATLERİ

Faruk Demir daha önceden Süt Entegre Tesisi Projesi, Modern Kar Küreme Makineleri Tesisi, Ardahan Et Entegre Tesisi Projesi, Esnaf Desteği ve İstihdam Projesi gibi vaatlerde bulundu.

Faruk Demir 2024 yerel seçimlerinde yeniden CHP Ardahan Belediye Başkan adayı oldu.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...