Orta Afrika Cumhuriyeti'nde saldırı: 3 ölü

/ Kaynak: AA
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde saldırı: 3 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, eski Seleka grubundan 3 yetkilinin Hrıstiyan anti-Balaka tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Başkent Bangui'deki Müslümanların Sözcüsü Osman Abakar, AA muhabirine açıklamasında, silahlı anti-Balaka üyelerinin düzenlediği saldırıda 3 eski Seleka grubu yetkilisinin hayatını kaybettiğini öne sürdü.
Aralarında grubun eski askeri sözcüsü Ibrahim Ahmedinejad'ın da bulunduğu 3 yetkilinin geçiş dönemi yetkilileriyle düzenlenen bir toplantıdan döndüğü sırada saldırıya uğradığını ifade eden Abakar, ağır yaralanan bir diğer yetkilinin ise tedavi gördüğünü belirtti.
Ülkede, Seleka grubunun Aralık 2012'de Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize'ye karşı ayaklanması üzerine siyasi kriz çıkmıştı.
Bozize'nin Mart 2013'te devrilmesinden ve Müslüman Michel Djotodia'nın cumhurbaşkanlığına getirilmesinden sonra anti-Balaka ile Seleka grupları arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 1 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.
Başkentte mayıs ayında düzenlenen Bangui Forumu'nda anti-Balaka ve Müslüman Seleka gruplarının liderleri silahsızlanma anlaşması imzalamış ancak son dönemde yeni çatışmalar yaşanmış, 18 Ekim'de yapılması gereken seçimler ertelenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...