ABD'de Kaşıkçı kavgası

ABD'de Kaşıkçı kavgası

DÜNYA Haberleri

Washington Post gazetesi, CIA’nın Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini verenin Veliaht Prens Muhammed bin Selman olduğu sonucuna ulaştığını öne sürmüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’ten yalanlama geldi. Nauert “ABD hükûmetinin nihai bir sonuca vardığını gösteren son rapor ve haberler yanlış ve gerçeği yansıtmıyor. Sayın Kaşıkçı, cinayetiyle ilgili çok sayıda cevapsız soru var. Dışişleri Bakanlığı olarak konuyla ilgili tüm gerçeklerin ortaya çıkarılması için çalışmalarımızı sürdürüyor. Kaşıkçı’nın öldürülmesine karışan sorumluları ortaya çıkarmak için diğer ülkelere ile de çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Bu açıklamaların ardından Washington Post gazetesinden cevap gecikmedi. “Trump, Muhammed Bin Selman’ın yalanlarını savunuyor. Kongre gerçekler üzerinde ısrarcı olmalı” başlığıyla bir yazı yayımladı. Gazete Suud Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetiyle ilgili hesap verme zorunluluğundan kurtulmak için yalana başvurduğunu ve Trump yönetiminin buna yardım ettiğini yazdı. ABD Başkanı Donald Trump ise Kaşıkçı cinayetine ilişkin kapsamlı bir raporun hafta başında hazır olacağını duyurdu. Trump’ın ‘Kaşıkçı’nın acı çektiği tapeleri dinlemek istemiyorum” dediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...