Cebelitarık konusunda İspanya İngiltere'ye güvenmiyor

/ Kaynak: CHA
Cebelitarık konusunda İspanya İngiltere'ye güvenmiyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

İspanya Dışişleri Bakanlığı, Cebelitarık'la ilgili yaşanan anlaşmazlık konusunda İngiltere'ye güvenmenin zor olduğunu dile getirdi.

İngiliz BBC televizyonuna konuşan bakanlık yetkilisi Ignacio Ibanez, iki ülke arasındaki anlaşmazlığın son bulması için Cebelitarık sularında bulunan yeni yapay resiflerin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ignacio Ibanez sorunun çözümü için İspanya'nın İngiltere ile görüşmeye hazır olduğunu belirterek "Görüşmek için hazırız ama görüşmeyi sağlayacak o güven ortamının oluşması gerekiyor. Bu konuyla ilgili yaşananlardan sonra İngiltere'yi güvenmek gerçekden zor." diye konuştu. Ayrıca İspanyol yetkili, yapay resiflerin kaldırılması için İngiltere hükümetin Cebelitarık yetkililerine yapacağı yaklaşıma bağlı olduğunu sözlerine ekledi. Ignacio Ibanez İspanya hükümetinün Cebelitarık girişlerindeki sınır kontrollerini sıkılaştırması konusuna da değindi. Ibanez yapılan sınır kontrollerin İngiltere'ye karşı bir misilleme olmadığını belirtti. İngiltere ise buna karşılık yasal işlem başlatılacağı belirtildi. İngiltere Başbakanlık basınsözcüsünden konuyla ilgili yapılan açıklamada İspanyol hükümetinin yaşadığı ekonomik ve siyasi sorunlara değinerek İspanyol hükümetinin yaklaşımlarınım "orantısız ve siyasi amaçlı" olduğu belirtildi. nbsp;

İki ülke arasındaki anlaşmazlık, sınır sularında Cebelitarık yetkilileri tarafından yapay resif inşa edilmesinden sonra başlamıştı. İspanya, yapılan yapay resiflerin özel koruma alanında olduğunu ve balıkçılığı etkileyeceğini iddia etmişti. İngiltere ise konuyu Avrupa Birliği nezdinde mahkemeye taşıyacağı bildirildi.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...