Koruma gemileri de yolda

Düzenleyen:
Koruma gemileri de yolda

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin denizlerde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarında kullanmak üzere devreye aldığı millî sismik araştırma gemisi Oruç Reis’e koruma hizmeti verecek bir gemi alınacak.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Hizmet alımı ihalesi 3 Temmuz’da Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğünde (MTA) yapılacak. Koruma gemisi, Oruç Reis’in sismik araştırma yaptığı her yerde gemiyi koruyacak. İhaleyi kazanan şirket ya da kişi gemiyi iki yıl içinde MTA’ya teslim etmekle yükümlü olacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Türkiye’nin iki tane sismik araştırma gemisi olduğuna dikkat çekerek, bunlardan Barbaros Hayrettin Paşa’nın şu anda Kıbrıs’ın güneyindeki ruhsat alanlarında sismik aramalarına devam ettiğini anlatmıştı. MTA’ya ait Oruç Reis Gemisi ise bir süre Karadeniz’de çalıştıktan sonra şu anda Marmara’da hidrokarbon rezervlerini araştırmaya devam ediyor. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...