Kolombiya hükümeti, FARC ie barış görüşmelerini sürdürüyor

/ Kaynak: AA
Kolombiya hükümeti, FARC ie barış görüşmelerini sürdürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri arasında askıya alınan barış görüşmelerinin yeniden başlayacağı bildirildi.

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un, Anayasa'yı değiştirmek için meclisi toplama çağrısında bulunmayı reddettiği gerekçesiyle FARC tarafından 2 gün önce askıya alınan barış görüşmelerinin, yarın Küba'nın başkenti Havana'da yeniden başlayacağı belirtildi. Santos'un barış anlaşmasına konulacak son nokta ile ilgili referandum düzenleme önerisinde bulunduğu ifade edildi. Öte yandan, Kolombiya ordusundan yapılan açıklamada, FARC gerillalarının Venezuela sınırındaki Arauca bölgesinde kurduğu pusuda 13 askerin hayatını kaybettiği kaydedildi. Hükümetle geçen yıldan bu yana süren barış görüşmelerine, kısa bir aranın ardından 5 gün önce yeniden başlayan FARC'ın temsilcileri, "kendilerinin de acılara neden olduklarını" bildirmiş, barış ve uzlaşma için kurbanların kimliğinin belirlenmesi ve özür konularının ele alınması gerektiğini kabul ettiklerini vurgulamıştı. nbsp;Taraflar ay başında yaptıkları ortak açıklamada, gerillaların siyasete katılımı konusundaki anlaşmaları oluşturmaya başladıklarını bildirmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...