Trump’ın azli Joe Biden dönemine kaldı

Trump’ın azli  Joe Biden dönemine kaldı

DÜNYA Haberleri

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada Başkan Donald Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi 197 hayır oyuna karşılık 232 evet oyu ile kabul edildi.

On Cumhuriyetçinin Demokratlara destek verdiği oylama sonucunda Trump’ın görevden alınması ikinci defa Temsilciler Meclisi tarafından onaylanmış oldu. Ancak Senato başkanlığını yürüten Senatör Mitch McConnel acil durum yetkilerini kullanıp Senato’yu normal şartlarda planlanan 19 Ocak açılış gününden evvel toplanmaya çağırmayacağını açıkladı. Böylece Trump’ın Senato’da yargılanmasının Joe Biden dönemine kalması kesinleşmiş oldu. Meclis, görevden alınma kararını onaylansa bile Başkan’ın görevden alınması için ABD Senatosunun kararı gerekiyordu. Bu sebeple Trump’ın büyük ihtimalle 20 Ocak’ta görev süresi dolana kadar Başkanlık görevine devam etmesi bekleniyor. Senato’nun Trump’ı suçlu bulması için 100 senatörün en az üçte ikisinin, yani en az 67 senatörün bu yönde oy kullanması gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...