Yunan tahrikten vazgeçmiyor

Yunan tahrikten vazgeçmiyor

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'ın, Türkiye ile "istişari görüşmelerin" başladığı 25 Ocak'tan bu yana "Ege'de gerginliği tırmandırmaya yönelik tatbikattan denizaltı görevlerine kadar birçok faaliyeti yerine getirdiği, uzlaşmaz tutum ve açıklamalarına devam ettiği" bildirildi.

İskiri adası kuzeybatısındaki uluslararası suları da kapsayan alanda 20 gemi ve çok sayıda hava unsuru ile Şimşek-21 Tatbikatı'nı gerçekleştirdiğini aktaran Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, şunları söyledi: Ege Denizi ve Akdeniz'de 17 Mart-27 Nisan 2021 tarihlerinde atışlı eğitim yapılacağına yönelik denizaltı ilanında, gayri askerî statüdeki Limni, Bozbaba, Midilli, Meis, İpsara, Sakız, Semadirek adalarının kara sularını kapsayan sahalar ilan etmesi, gerginliği tırmandırma gayretinde olan tarafın Yunanistan olduğunu gözler önüne sermektedir. Yunanistan'ın istişari görüşmeler sürecinde bile devam eden provokatif eylemlerine karşı Türkiye, sorunların karşılıklı diyalog ve görüşmeler yoluyla, hakkaniyetli ve adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüme kavuşturulmasına yönelik sabırlı, kararlı ve soğukkanlı tutumunu korumaktadır. Yunanistan'dan beklentimiz, samimi bir yaklaşımla sorunların diyalog ve görüşmeler yoluyla çözümüne gayret sarf etmesidir.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...