Paris dev bir çöplüğe döndü

Düzenleyen:
Paris dev bir çöplüğe döndü

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın ismi romantizmle özdeşleşen başkenti Paris bugünlerde tanınmaz halde. Şehrin sokakları çöp yığınlarıyla dolu. Kızgın Parisliler, şehrin dev bir çöplüğe dönmesi üzerine sosyal medyada kampanya başlattı.

Twitter’da (Paris çöplüğü) anlamına gelen 'SaccageParis' hashtag’iyle tarihi şehirden binlerce çöplük fotoğrafı paylaşıldı. Parisliler, çöp dağları sebebiyle Sosyalist belediye başkanı Anne Hidalgo’ya tepki gösteriyor. Hidalgo’nun şehri “kendi haline terk ettiğini” ifade eden  Parisliler, toplanmayan çöplerden dolayı hayatlarından bezdiklerini belirttiler. Fransa’daki aşırı sağcı lider Marine le Pen de, “Saccage Paris hashtag’iyle paylaşılan binlerce fotoğraf, Paris’i sevenlerin kalbini sızlatıyor” şeklinde tweet attı. 'Paris Propre’ isimli Twitter kullanıcısı da, “Saccage Paris hashtag’ini açarken bu kadar tesir uyandıracağını bilmiyordum. Ama bu durum şaşırtıcı değil. Mevcut felaketin boyutunu göz önüne alırsak kitlesel bir tepki olması normal” ifadesini kullandı. Tepkiler üzerine bir açıklama yapan Paris Belediye Başkanlığı ise belediyeye karşı karalama kampanyası başlatıldığını savundu, koronavirüs sürecinde temizlik görevlilerinin yüzde 10'unun işten çıkarılmasının işleri biraz yavaşlattığını bildirdi. 

Paris dev bir çöplüğe döndü

Paris dev bir çöplüğe döndü

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...