Avrupa İlaç Ajansı'ndan aşı kararı: 12-15 yaşa BioNTech izni

Düzenleyen:
Avrupa İlaç Ajansı'ndan aşı kararı: 12-15 yaşa BioNTech izni

DÜNYA Haberleri

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Pfizer/BioNTech aşısının 12-15 yaş arasında kullanımına onay verildiğini açıkladı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Asılar Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri, 12-15 yaş arası çocuklarda Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısının kullanımını onayladığını açıkladı.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), mutasyonlu korona virüse yakalanan kişilerin bağışıklık süresine ilişkin ön verileri ve aşı ile bilgileri paylaştı. EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Asılar Stratejisi Başkanı Marco Cavaleri düzenlediği basın toplantısında, mutasyonlu korona virüse yakalanan kişilerin bağışıklık süresine ilişkin ön verilerin, şu anda aşının 3’üncü dozuna ihtiyaç duymadıklarını gösterdiğini belirterek, 3’üncü doz aşılamaya ihtiyaç duyulup duyulmadığının kesinleşmesi için daha fazla kanıt gerektiğini vurguladı.

EMA'dan Kortikosteroid uyarısı
Alternatif Covid-19 tedavilerine de değinen Cavaleri, "Hastanede olmayan Covid-19 hastaları için inhale kortikosteroidlerin yararlı olduğuna dair şu anda yeterli kanıt bulunmuyor. EMA, daha kesin kanıtlar elde edilmeden kortikosteroidlerin Covid-19 hastalarında kullanılmamasını tavsiye ediyor" ifadelerini kullandı.

12-15 yaş arasına Pfizer/BioNTech aşısının kullanımına onay
Cavaleri, EMA’nın İnsan İlaçları Komitesi’nin 12-15 yaş arası çocuklarda Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısının kullanımını onayladığını açıkladı. Aşının 12-15 yaş arası çocuklarda önerilen kullanımının, 16 yaş ve üzeri kişilerdeki gibi olacağını belirten Cavaleri, "Kol kaslarına en az 3 hafta arayla iki enjeksiyon şeklinde uygulanacak" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...