ABD'nin batısı aşırı sıcaklara teslim

ABD'nin batısı aşırı sıcaklara teslim

DÜNYA Haberleri

ABD'nin batı eyaletlerinde hava sıcaklığı 51 deceyi geçti. Kavurucu sıcakların hafta sonu da sürmesi beklenirken tarım ve hayvancılık sektörü bu durumdan olumsuz etkileniyor.

ABD'nin batı eyaletlerinde sıcak hava hayatı olumsuz etkiliyor. Dünyanın en sıcak noktası olan California'nın Dead Valley bölgesinde hava sıcaklığı 51 dereceyi geçti. Bölge tarihinde en yüksek sıcaklık 1913'te 57 derece ile kaydedilmişti.

Arizona, Utah, Montana ve Idaho gibi eyaletlerde de sıcaklıkların rekor seviyeyi gördüğü ve tüm hafta sonu süreceği öngörülüyor.

BÖLGEDE SU KAYNAKLARI AZALIYOR
New York Times, yayınladığı bir makalesinde aşırı sıcaklıkları, küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim değişikliğine bağladı. Makalede, "Küresel ısınma yıllardır bölgede felaketleri körüklüyor. Şimdi, erken bir sıcak hava dalgası ve şiddetli kuraklık, yaşamları tehdit ediyor ve suyu tehlikeli derecede kıt durumda bırakıyor." denildi. Ayrıca yazıda, civardaki eyaletlerde yaşanan orman yangınlarına vurgu yapılırken aşırı sıcakların bölgedeki su kaynaklarını da hızla azalttığı belirtildi.

ARAZİLERİN BÜYÜK KISMI NADASA BIRAKILACAK
Ülkenin batısındaki kuraklığın çiftçileri de zor durumda bıraktığı belirtilen makalede, koyun ve sığır yetiştiricilerinin hayvanlarını daha erken satma eğilimine girdikleri, sulu tarım için gerekli olan kaynakların azalmasından dolayı arazilerin büyük kısmını nadasa bırakmak durumunda kaldıkları vurgulandı. California Çiftlik Su Koalisyonu yöneticisi Mike Wade’in, çiftliklerin yeterli su kullanımından mahrum kalmasının ürünlerde arz sorunlarına ve fiyatların yükselmesine neden olabileceği görüşüne yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...