Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Aşı olmayanları hapse atarım

Düzenleyen:
Filipinler Devlet Başkanı Duterte: Aşı olmayanları hapse atarım

DÜNYA Haberleri

Uyuşturucu satıcıları ve ABD'ye yönelik sert söylemleri ile kendisinden söz ettiren Filipinli lider Rodrigo Duterte, bu defa kafayı aşı olmayanlara taktı.

Asya ülkelerinden Filipinler'in Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, yine çok tartışılacak bir açıklamada bulundu. Başkan Duterte, aşı olmak istemeyen kişileri hapse attıracağını söyledi. Duterte, başkent Manila'da aşılama kampanyasına katılımın düşük olması üzerine "Sen seç, aşı ya da hapis" ifadesini kullandı. Bu sözünün ardından "Beni yanlış anlama, bu ülkede bir kriz var" dedi.

NÜFUSUN YÜZDE 2'Sİ AŞILANDI

Öte yandan Filipinler'de bugüne kadar 1 milyon 364 bin 239 Covid-19 vakası kaydedildi. Virüs sebebiyle 23 bin 749 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 110 milyon nüfusa sahip ülkede, 20 Haziran itibariyle yaklaşık 2,1 milyon kişiye aşının iki dozu uygulandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...