ABD'deki George Floyd cinayetinde karar açıklandı!

Düzenleyen:
ABD'deki George Floyd cinayetinde karar açıklandı!

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Minnesota eyaletinde görülen davada eski polis memuru Derek Chauvin'i, siyahi George Floyd'un gözaltına alınması sırasında dizini ensesine basarak ölümüne neden olmak suçundan 22,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020’de siyahi George Floyd'un gözaltına alındığı sırada boynuna baskı yapılarak öldürülmesine ilişkin eski polis Derek Chauvin davasında karar çıktı. Chauvin, 2. derece kasıtsız cinayet, 3. derece cinayet ve 2. derece adam öldürmekten suçlu bulunmuştu. 

75 YIL HAPİS CEZASIYLA YARGILANIYORDU
Alınan karara bağlı olarak hüküm giymesi durumunda Chauvin, 2. derece kasıtsız cinayetten 40 yıla, 3. derece cinayetten 25 yıla ve 2. derece adam öldürmekten ise 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyordu.


22,5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
Mahkeme, Floyd'un katili eski polis memuru Chauvin’i 22.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Savcıların 30 yıl hapis cezası verilmesini talep ettiği Chauvin’in, daha önce sabıka kaydı bulunmaması nedeniyle cezasında indirime gidildi.

OTORİTESİNİ KÖTÜYE KULLANDI
Minnesota Başsavcı Yardımcısı Matthew Frank ise Chauvin'in, Floyd'u öldürdüğü gün polis memuru olarak sahip olduğu gücü kötüye kullandığını vurgulayarak, "Bu dava, polislikle ilgili değildi, Chauvin'in aldığı tüm eğitimleri göz ardı etmesi ve Floyd'a boğulana kadar saldırmasıyla ilgiliydi. Chauvin, bir polis memuru olarak sahip olduğu güveni ve otoriteyi tüm eğitimini göz ardı ederek kötüye kullandı" sözlerini kaydetti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...